Asertivitatea

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.56

nivel: Facultate

A fi asertiv inseamna si a-ti lua responsabilitatea pentru viata ta si pentru alegerile pe care le faci . Inseamna mai degraba sa iei singur decizii decat sa te alaturi dorintelor altor persoane .Inseamna sa nu dai vina pe ceilalti sau pe " circumstantele " (imprejurarile ) legate de ceea ce ti se intampla . Asumandu-ti responsabilitatea pentru propria viata poti schimba acele parti care nu sunt [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asertivitatea

A fi asertiv inseamna si a-ti lua responsabilitatea pentru viata ta si pentru alegerile pe care le faci . Inseamna mai degraba sa iei singur decizii decat sa te alaturi dorintelor altor persoane .Inseamna sa nu dai vina pe ceilalti sau pe " circumstantele " (imprejurarile ) legate de ceea ce ti se intampla . Asumandu-ti responsabilitatea pentru propria viata poti schimba acele parti care nu sunt asa cum iti doresti . Daca dai vina pe imprejurarile exterioare inseamna ca nu-ti poti schimba propria viata .

Este deopotriva antrenant si stimulant sa stim ca suntem creatorii propriilor vieti - prin gandurile si actiunile noastre suntem responsabili de ceea ce ni se intampla . De asemenea se va discuta in capitolele urmatoare despre cum sa-ti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale si care sunt consecintele negative in caz contrar. Cind inveti despre cum sa fii asertiv , inveti mai multe despre tine insuti , devii mai constient ... deoarece incepi sa-ti analizezi comportamentul actual si sa cauti caile de schimbare .

Asertivitatea de sine incepe cu iubirea si simpatizarea propriei persoane . Aceasta se poate face insa doar daca nu te judeci in mod negativ asa cum o mare parte din noi o facem . Autosimpatizarea nu este incurajata in societatea noastra, deseori oamenii sunt reticenti in a vorbi despre propriile realizari de teama de a nu fi considerati infatuati.

Dar daca nu ne iubim pe noi insine, cum ii putem iubi pe altii sau cum sa ne iubeasca ceilalti ? Asadar mai intai de toate trebuie sa avem grija de noi insine . Asta nu inseamna sa-i ignoram pe ceilalti , necesitatile lor , dorintele lor. De asemenea, sa fii increzator nu doar in propria persoana ca individ, ci si in lumea ta. De fapt, aceasta se produce in mod natural dupa autoacceptarea sinelui .

In general , cind oamenii cred ca lucruri negative sunt gata sa li se intample, asa se va si intampla . Daca credem ca suntem capabili sa facem ceea ce dorim , e mai probabil sa reusim.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.