Ascensionarea si coborirea energiei

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Intarirea plaminilor si a splinei va duce la imbunatatirea functiilor lor, deci si a celor de ascensionare si de coborire a energiei. De asemenea, exersarea ridicarii si a coboririi energiei va intari functionarea celor doua organe interne mentionate.

Tehnica ce va fi prezentata urmareste ridicarea energiei din abdomenul inferior catre virful capului (persoanele ce sufera de hipert[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ascensionarea si coborirea energiei

Intarirea plaminilor si a splinei va duce la imbunatatirea functiilor lor, deci si a celor de ascensionare si de coborire a energiei. De asemenea, exersarea ridicarii si a coboririi energiei va intari functionarea celor doua organe interne mentionate.

Tehnica ce va fi prezentata urmareste ridicarea energiei din abdomenul inferior catre virful capului (persoanele ce sufera de hipertensiune vor executa deplasarea energiei numai pina la baza gitului), urmind ca energia sa se intoarca apoi catre abdomenul inferior, catre zona aflata la baza trunchiului.

Deplasarea energiei este coordonata cu respiratia (pe inspiratie energia va urca, iar pe expiratie va cobori) si cu executarea unor miscari ale bratelor (ce urmaresc sa ajute deplasarea energiei).Se recomanda ca reprezentarea mentala folosita sa includa si deplasarea luminii o data cu cea a energiei. Concret, practicantul se va gindi simultan la energie si la lumina, mutindu-le pe drumul specificat.

Ascensionarea si coborirea energiei si a luminii prin interiorul corpului presupune strabaterea tuturor organelor interne, a tuturor celulelor aflate in zona trunchiului, a gitului si a capului. In acest mod, in timp vor fi inlaturate eventualele blocaje din partea superioara a corpului, ceea ce are un efect pozitiv in combatarea si tratarea diferitelor formatiuni (chisturi, noduli, pietre, tumori s.a.m.d.) prezente in diferite faze in corpul practicantului.

Pozitia de inceput:
Stind in picioare, cu talpile departate la o distanta egala cu latimea umerilor, palmele atirna de o parte si de alta a coapselor, virful degetelor mijlocii se afla la jumatatea coapselor. Genunchii sint usor flexati, trunchiul este drept, umerii coboriti, virful limbii in cerul gurii. Privirea este orientata catre inainte, fruntea este destinsa, pe fata apare un usor suris. Relaxati intregul corp.

Executia miscarilor:Va indreptati atentia asupra inimii. Va ginditi ca in zona inimii se afla o lumina foarte puternica, avind culoarea rosie. Lumina umple in timp intregul corp. Este ca si cum corpul ar fi format numai din invelisul sau (interiorul corpului este gol), iar acest invelis se umple, in timp, cu lumina din zona inimii. Fara sa va grabiti contemplati corpul ca fiind luminos, stralucitor, pur. Va ginditi la cea mai buna stare de sanatate pe care ati avut-o vreodata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.