Asasinare la rang de regi

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.85

nivel: Liceu

In noaptea in care cei doi au murit "Europa Libera" a difuzat o stire potrivit careia accidentul s-a produs in urma aparitiei pe sosea a unei masini blindate. Tot in acea perioada canalele media au relatat faptul ca la sosirea ambulantei Doina inca traia.

Personalul medical refuzand sa o duca la spital, a ridicat doar trupul fara viata al lui Ion. Ciudat a fost si faptul ca soferul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asasinare la rang de regi

In noaptea in care cei doi au murit "Europa Libera" a difuzat o stire potrivit careia accidentul s-a produs in urma aparitiei pe sosea a unei masini blindate. Tot in acea perioada canalele media au relatat faptul ca la sosirea ambulantei Doina inca traia.

Personalul medical refuzand sa o duca la spital, a ridicat doar trupul fara viata al lui Ion. Ciudat a fost si faptul ca soferul masinii si ocupantul scaunului din dreapta acestuia au scapat fara nici o zgirietura, in timp ce Ion si Doina, aflati pe bancheta din spate, au fost striviti intre greutatea masinii si copacii de pe marginea drumului.

Atfel, accidentul in care si-au pierdut viata cei doi interpreti i-a facut pe multi sa-si puna mari semne de intrebare - "Crima premeditata sau accident in cazul sotilor Ion si Doina Aldea Teodorovici?". Cert este ca nici pana astazi soferul masinii nu a fost condamnat pentru accident, iar celalalt pasager a disparut fara urma. "Personal, n-am fost solicitat pentru nici o ancheta si acest lucru ma mira. Imi este foarte greu sa spun daca a fost crima sau accident.

In ultima vreme, Ion si Doina imi povesteau ca, au fost nopti, in care erau amenintati prin telefon cu moartea. Mi-au aratat si niste scrisori cu un continut amenintator. Sint lucruri care ma fac sa cred ca accidentul a fost unul gandit din timp, dar nu pot afirma. Mai stiu ca cel care era linga sofer in noaptea de pomina a disparut", declara in 2004 pentru "Ziarul de Garda" poetul Grigore Vieru, unul dintre cei mai buni prieteni ai familiei Aldea Teodorovici.

Ion Ungureanu, ministrul Culturii de atunci, in acelasi articol a "Ziarului de Garda" a declarat: "Imi amintesc ca veneam din Romania in ziua in care s-a produs accidentul. Eram impreuna cu Mihai Cimpoi. Am oprit masina si nu ne puteam veni in fire. Imediat, mi-am amintit cum m-am despartit de ei. Venisera sa-mi solicite sprijinul la realizarea unui videoclip. N-am demarat nici o ancheta.

Ne-am limitat la versiunea oficiala a partii romane - ca moartea a survenit in urma unui accident rutier. Era perioada de ascensiune a renasterii nationale, nici nu banuiam ca puteau fi puse la cale atacuri atat de tragice. Abia mai tarziu am inteles ca lucrurile nu stau chiar asa, dupa cum ne sant prezentate. Mai tarziu mi-a parut ciudat si faptul ca soferul a ramas in viata. Nu ma pot insa pronunta vis-a-vis de faptul daca a fost crima sau accident.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.