Asamblari mecanice

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Pentru a putea fi realizata nituirea, prin constructie, tija nitului este mai lunga decatgrosimea totala a tablelor ce urmeaza a fi asamblate, pentru a exista suficient material, astfelincat prin batere sa se realizeze al doilea cap al nitului.Niturile se realizeaza din materiale diverse, in functie de materialele pieselor ce trebuieasamblate si de fortele la care va fi solicitat asamblul. Pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Asamblari mecanice

Pentru a putea fi realizata nituirea, prin constructie, tija nitului este mai lunga decatgrosimea totala a tablelor ce urmeaza a fi asamblate, pentru a exista suficient material, astfelincat prin batere sa se realizeze al doilea cap al nitului.Niturile se realizeaza din materiale diverse, in functie de materialele pieselor ce trebuieasamblate si de fortele la care va fi solicitat asamblul. Pentru confectionarea niturilor, poate fifolosit otelul-carbon obisnuit OL 34; OL 37; alama Am 63; cuprul Cu 5; aluminiul Al 99,5 etc.

Caracteristicile principale pe care trebuie sa le indeplineasca materialele pentru confectionarea niturilor sunt: rezistenta suficient de mare la rupere si o plasticitate buna.
In industria chimica, in aviatie sau in mecanica fina, pentru nituire se folosesc o serie de aliaje usoare, avand caracteristici speciale, cum ar fi: anticorodal, avional, aluman, ergol.
Din punctul de vedere al solicitarii si al conditiilor de rezistenta, dimensiunile capatului nitului sunt conditionate de marimea diametrului tijei si, de aceea, prin standard dimensiunile sunt stabilite in functie de diametrul tijei.

Din punctul de vedere al metodelor folosite, dar si din cel al materialelor si al pieselorcare se imbina, nituirile pot fi:Se face prin poansonare, stantare, scule speciale sau pe masini-unelte. Suprafetele gaurilor de nituri trebuie sa fie cat mai curate si diametrul lor trebuie sa fie mai mare decat diametrul tijei nitului cu urmatoarele valori:pentru dnit = (1-5) mm, dgaura mai mare cu 0,2 mm; pentru dnit = (5-10) mm, dgaura mai mare cu 0,5 mm;pentru dnit > 10 mm, dgaura mai mare cu 1 mm.

Pentru a obtine o coincidenta optima a gaurilor realizate in piesele care se asambleaza, se recomanda ca, atunci cand este posibil, gaurirea sa se faca simultan, prin suprapunerea pieselor.
Daca acest lucru nu este posibil, atunci gaurile se executa separat la diametre mai mici si apoi sunt alezate prin suprapunerea pieselor. La gaurile pentru nituri cu cap semiinecat sau inecat, acestea se tesesc cu scule corespunzatoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.