Articole cu valoarea de manifest artistic

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.90

nivel: Liceu

Adesea se considera ca poeti ca Charles Baudelaire, Arthur Rimbaud si Paul Verlaine fac parte din acest curent, dar Stephane Mallarme e cel care il incarneaza cel mai bine in poezie.Definit in sens strict, simbolismul reprezinta un cerc literar restrans din care faceau parte poeti cum ar fi Stuart Merrill, Albert Samain si Jean Moreas. Ultimul a publicat manifestul miscarii in 1886, in ziarul Le F[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Articole cu valoarea de manifest artistic

Adesea se considera ca poeti ca Charles Baudelaire, Arthur Rimbaud si Paul Verlaine fac parte din acest curent, dar Stephane Mallarme e cel care il incarneaza cel mai bine in poezie.Definit in sens strict, simbolismul reprezinta un cerc literar restrans din care faceau parte poeti cum ar fi Stuart Merrill, Albert Samain si Jean Moreas. Ultimul a publicat manifestul miscarii in 1886, in ziarul Le Figaro.

In acel articol, Jean Moreas vorbeste despre o arta care va fi inamica declamatiei, a didacticismului sau a falsei sensibilitati si proclama ca poezia trebuie sa sugereze, nu sa descrie. La acestea adauga folosirea cuvintelor rare, a metaforelor rafinate si pretioase si a versurilor impare ce ar permite reinnoirea limbajului poetic.Desi simbolismul francez a durat foarte putin, el a fertilizat poezia moderna, negand gandirea stiintifica, rationalista. Pe drumul deschis de simbolism au pasit ulterior Arthur Rimbaud cu experieta clarviziunii, s-au nascut tema lui Charles Baudelaire a corespondentelor si una din temele poeziei lui Stephane Mallarme in care lumea intreaga e doar o imensa carte.

Caracterul esential al artei simboliste - se pune intr-un manifest - consta in a nu merge niciodata pana la conceperea ideii in sine".
Manifestul simbolist a fost ulterior pus in versuri de Arthur Rimbaud in poemul Les Voyelles ("Vocalele"), un exemplu perfect de sinestezie literara si Charles Baudelaire in poemul Correspondances("Corespondente"), in care natura este definita drept un "templu de simboluri".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.