Arta comunicarii eficiente

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Anume comunicarea permite obtinerea rezultatelor necesare pentru fiecare om aparte, ea te ajuta sa-ti dezvolti increderea in tine, te invata sa-ti infrunti fricile, iti vei imbunatati limbajul nonverbal, te face sa-ti dezvolti un stil personal de a comunica, sa fii autentic, iti ofera ocazii in care sa-ti perfectionezi cunostintele despre domeniul tau, iti creezi relatii, cunosti oameni noi.
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arta comunicarii eficiente

Anume comunicarea permite obtinerea rezultatelor necesare pentru fiecare om aparte, ea te ajuta sa-ti dezvolti increderea in tine, te invata sa-ti infrunti fricile, iti vei imbunatati limbajul nonverbal, te face sa-ti dezvolti un stil personal de a comunica, sa fii autentic, iti ofera ocazii in care sa-ti perfectionezi cunostintele despre domeniul tau, iti creezi relatii, cunosti oameni noi.

Daca stii sa comunici mai bine ai din start un avantaj competitiv asupra celorlalti. Majoritatea lor nu stiu sa o faca. In orice domeniu ai activa, prin public speaking iti poti dezvolta afacerea, pasiunile sau cauzele pe care le reprezinti. Lumea te va percepe ca un expert in domeniul tau. Te vei documenta temeinic si vei deveni mai bun. Vorbitul in public te ajuta prin faptul ca te expui: iti imbunatatesti imaginea. Este un atu si pe parte de personal branding. Iti asumi in mod public o responsabilitate pentru ceea ce prezinti.

Asta te va presa sa oferi calitate, pentru ca vorbesti despre ea in public. Asumarea continua a calitatii in tot ceea ce faci iti va aduce beneficii tot restul vietii. Calitatea de speaker te va face remarcat si invitat in noi cercuri. In care ai fi intrat mai greu si in mai mult timp.

Vorbitul in public iti va dezvolta inteligenta sociala si te va ajuta sa-ti devolti reactii optime in orice mediu social. Marea majoritatea a angajatorilor apreciaza angajatii care vorbesc in public. De obicei asta e un atu in momentele in care apare posibilitatea unei promovari. Dupa ce treci de frica de vorbit in public si inveti sa o faci bine, poti invata orice altceva.

Folosind cateva principii simple si oricand valabile ale comunicarii inafaceri si nu numai, Abraham Lincoln a ajuns la rezultate exceptionale, avansand de pe mai de jos trepte ale societatii americane pana la fotoliul prezidential al Casei Albe.
Iata, in continuare, 7 dintre cele mai importante secrete ale comunicarii inafaceri si in general, pe care Abraham Lincoln le-a inteles si le-a aplicat cu un remarcabil succes:

1. Daca doriti sa comunicati eficient, trebuie sa aveti cu adevarat ceva de spus.
A comunica inseamna a impartasi. Insa nu puteti, fireste, imparti cu ceilalti ceea ce nu aveti in causul palmei. Indiferent cat de talentat(a) ati fi ca orator(are) sau ca scriitor(are), daca ignorati ceva ce ar fi trebuit sa cunoasteti, ori daca ceea ce stiti este, in mare parte, fals, pana la urma totul va iesi la iveala.Lincoln i-a scris odata unui avocat aspirant: "Calea este foarte simpla, chiar daca implica mult efort si multa abnegatie. Tot ce trebuie sa faci este sa obtii cartile, sa le citesti si sa le studiezi cu maxima atentie. ...Munca, munca si iar munca - este cel mai important lucru!".

2. Folositi povesti, analogii si imagini.
Daca doriti sa deveniti un comunicator persuasiv, nu este suficient sa cunoasteti si sa expuneti corect informatiile. Auditoriul dumneavoastra este posibil sa uite repede datele statistice, informatiile si chiar argumentele pe care le prezentati. Probabilitatea este insa foarte mare ca isi vor aminti povestirile si exemplele, precum si imaginile si poezia limbajului dumneavoastra.

Nu uitati: "O mie de cuvine nu fac cat o imagine."! Asa ca nu le spuneti! Mai degraba, aratati-le! Faceti in asa fel incat cuvintele dumneavoastra sa ii determine sa isi imagineze un adeavarat tablou, o scena care sa li se intipareasca pentru multa vreme in minte.

Vrei sa va remarcaai pe piata? Pentru oricine lucreaza in vanzari, pentru agenti, reprezentanti, manageri si chiar simpli vanzatori. CD-ul "Succesul in vanzari. Pas cu Pas" va arata cum sa vindeti efectiv orice, oricui, oricand.
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.