Arta care este promovata de francmasoni

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Marii preoti ai analfabetismului cu diploma universitara de la catedrele de literatura au succes. La Universitatea Duke, una dintre cele mai prestigioase, s-au adunat varfurile intelectualilor: Stanley Fish, seful catedrei de Engleza, care in scrierile lui recunoaste ca exista semne fizice tipografice pe hartie, dar semnificatia lor e alta la fiecare contact chiar cu acelasi cititor. Barbara Herrn[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arta care este promovata de francmasoni

Marii preoti ai analfabetismului cu diploma universitara de la catedrele de literatura au succes. La Universitatea Duke, una dintre cele mai prestigioase, s-au adunat varfurile intelectualilor: Stanley Fish, seful catedrei de Engleza, care in scrierile lui recunoaste ca exista semne fizice tipografice pe hartie, dar semnificatia lor e alta la fiecare contact chiar cu acelasi cititor. Barbara Herrnstein Smith, care urma sa fie presedinta Asociatiei de Limbi Moderne, Frank Lentricchia, autorul cartii

"After the New Criticism - Dupa critica noua" si cel mai mare critic literar marxist al Americii, Frederic Jamerson, care vede totul conform luptei de clasa descrise in termenii revolutiei de la 1848 sunt platiti cu salarii de sute de mii de dolari anual fiecare si au fost descrisi de un coleg ca "cei mai bogati marxisti din America". Acesti campioni ai maselor exploatate, infometate si oprimate si-au angajat apoi sotiile ca profesoare la aceeasi catedra cu ei si apoi prietenii. Cu totii sunt critici deconstructivisti, cu totii marxisti si campioni ai maselor populare.

Cand un student l-a rugat pe un distins profesor de la Duke sa analizeze o poezie a lui Baudelaire, profesorul (a carui specialitate era aceea a poeziei) n-a putut sa o faca si a raspuns doar ca "a citit cam de mult poezia, dar vede ca are 36 de versuri". Pana si Harold Bloom, care si-a construit reputatia pe o mare doza de marxism si critica de text, ii descrie pe acesti oameni de cultura si literati ca pe "noii stalinisti ai catedrelor de Engleza".

Daca te duci la New York, in multe cartiere nu esti sigur ca vei ajunge viu de acasa la statia de metrou. Peretii caselor, gardurile, suprafetele accesibile in acele cartiere sunt desfigurate de murdarii si mazgalituri executate stropind vopsea din cutii sub presiune, numite graffiti. Pana recent aceste murdarii si mazgalituri erau considerate acte de vandalism. In 1992, guvernul a declarat ca sunt opere de arta. La Miami, la Centrul Municipal pentru Artele Frumoase, s-a organizat o expozitie a unui mare pictor contemporan de graffiti care se caracteriza in doua moduri:

Intai, arta lui se distingea prin murdarirea peretilor caselor cu graffiti executate apasand pe capacul unei cutii cu vopsea; si apoi, a murit de AIDS (SIDA), caci era consumator de heroina si s-a infectat drogandu-se cu acul unui prieten bolnav. Profesorii de liceu au vizitat expozitia, invatandu-si elevii sa-l emuleze pe acest artist, care, dupa cum ne-a explicat o profesoara de "aprecierea artei", a "redat vietii arta, aducand-o din nou din muzee printre noi, pe strada." Toate statuile si fantanile frumoase create in secolele trecute care ne-au impodobit orasele erau pe strada dar probabil nu erau "printre noi".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.