Arsuri gastroesofagiene

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Pot exista ite cauze ale pirozisului, dar suferindul ocazional este de obicei o perAZna care mananca prea mult si prea repede, explica nutritionistul Samu-el Klein.Dati acel hamburger cainelui. Alimentele grase si prajite au tendinta sa ramana multa vreme in stomac si favorizeaza producerea unui surplus de acid. Puteti evita crizele daca va feriti de carnurile grase si de produsele lacAZtate, spun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arsuri gastroesofagiene

Pot exista ite cauze ale pirozisului, dar suferindul ocazional este de obicei o perAZna care mananca prea mult si prea repede, explica nutritionistul Samu-el Klein.Dati acel hamburger cainelui. Alimentele grase si prajite au tendinta sa ramana multa vreme in stomac si favorizeaza producerea unui surplus de acid. Puteti evita crizele daca va feriti de carnurile grase si de produsele lacAZtate, spune Larry Good, specialist in probleme digestive.

Nu aruncati vina pe condimente. Ardeii iuti si condimentele inrudite pot parea drept cei mai probabili vinovati, dar nu este asa. Unele persoane cu pirozis pot manca alimente condimentate fara a suferi in plus, spune dr. Klein. Altele insa nu pot.
Portocalele si lamaile. Citricele par sa provoace o asemenea afectiune, dar acidul pe care il contin citricele are alta compozitie decat acela pe care il produce stomacul, explica gastroenterologul Francis Kleckner. Lasati stoAZmacul sa hotarasca.

Luati un antiacid. in general, antiacidele vandute fara reteta aduc o calmaAZre rapida a pirozisului ocazional, spune dr. Klein. Aceste produse ajuta la neutralizarea acidului din stomac, in timp ce preparatele care blocheaza proAZducerea de acid pot reduce productia de acid din stomac pe durata a catorAZva ore. Puteti sa le luati inainte sau dupa masa.

Laptele poate agrava situatia. "Unele persoane recomanda laptele in caz de pirozis -- dar in legatura cu el e o problema", spune dr. Klein. "Pe moAZment creeaza senzatia de bine, dar de fapt stimuleaza secretia acida a stoAZmacului." Laptele contine grasimi, proteine si calciu, toate stimuland stoAZmacul sa secrete acid.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.