Aromatizarea

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

Cum folosim lampa de aromoterapie?
Mai intai se va umple recipientul lampii cu apa si se vor turna cateva picaturi din ulei esential de pe urma caruia vrem sa beneficiem, apoi aprindem lumanarea de sub recipient, care il va incalzi, astfel incat va determina evaporarea apei impreuna cu uleiul respectiv. In aproximativ 20 de minute efectul aromatizator va cuprinde intreaga camera. Este neces[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aromatizarea

Cum folosim lampa de aromoterapie?
Mai intai se va umple recipientul lampii cu apa si se vor turna cateva picaturi din ulei esential de pe urma caruia vrem sa beneficiem, apoi aprindem lumanarea de sub recipient, care il va incalzi, astfel incat va determina evaporarea apei impreuna cu uleiul respectiv. In aproximativ 20 de minute efectul aromatizator va cuprinde intreaga camera. Este necesar apoi sa mai adaugam cateva picaturi de ulei esential, pe masura ce cantitatea initiala s-a evaporat.

Este foarte important sa punem suficient de multa apa in recipient, pentru a se evita deteriorarea calitatii uleiului volatil prin ardere. De asemenea, aromatizarea se va realiza dupa ce, in prealabil am igienizat si aerisit bine incaperea respectiva.Trebuie evitata de asemenea, aromatizarea cu uleiuri ce contin substante chimice cu efecte daunatoare, cum ar fi iritatii, dureri de cap, senzatii de voma, ce pot fi resimtite atat in timpul aromatizarii, cat si dupa aceasta. Astfel, trebuie evitata folosirea unor uleiuri aromatizate obtinute sintetic. Aromoterapia corect aplicata utilizeaza numai uleiuri esentiale naturale.

Efectul profund benefic al aromatizarii in incaperea in care ne aflam
Difuzarea uleiurile volatile in atmosfera incaperii acopera un volum de aer destul de mare. Acest efect poate dura cateva ore, iar in incaperea respectiva se va simti pregnant mirosul plantei corespunzatoare uleiului respectiv. In acelasi timp, microorganismele din atmosfera respectiva sunt distruse. De aceea, efectul profilactic al acestei metode este foarte importat si aproape de neegalat, mai ales in cazul evitarii infectiilor cailor respiratorii in timpul epidemiilor.

Actiunea profund benefica poate fi resimtita foarte bine mai ales in cazul celor care sufera de maladii respiratorii ajunse in faza cronica cum ar fi astmul, bronsita etc. Astfel, in domeniul purificarii bacteriologice a aerului cu ajutorul uleiurilor esentiale au fost facute unele observatii. Profesorul Griffon a realizat un experiment in aceasta directie, ce a constat in raspandirea, sub forma unui nor, a unui amestec de uleiuri volatile esentiale intr-o incapere. El a studiat existenta germenilor microbieni aflati in atmosfera si apoi rezistenta acestora dupa raspandirea amestecului respectiv.

S-a constatat ca dupa 30 de minute, din cele 210 mii de colonii microbiene, dintre care 12 erau mucegaiuri si 8 stafilococi, uleiurile volatile esentiale au distrus din atmosfera incaperii, toate mucegaiurile si toti stafilococii, ramanand doar patru colonii microbiene. Prin urmare, putem afirma faptul ca, uleiurile volative raspandite in atmosfera pot avea un efect foarte puternic, putand fi folosite atat in camerele din case in care se afla persoane bolnave, cat si in locuinte sau la locul de munca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.