Aro Pale - denumirea si obiectivul de activitate

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Liceu

Potrivit aprecierilor cabinetului de studii specializate Horwath, in timp, "natura produsului hotelier trebuie sa evolueze potrivit nevoilor clientilor". De aceea, cunoasterea clientelei, adesea cosmopolite si cu motivatii de calatorie diverse, este o conditie obligatorie. Analiza are la baza culegerea sistematica, zilnica a informatiilor referitoare la: originea clientilor (tara de provenienta) DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aro Pale - denumirea si obiectivul de activitate

Potrivit aprecierilor cabinetului de studii specializate Horwath, in timp, "natura produsului hotelier trebuie sa evolueze potrivit nevoilor clientilor". De aceea, cunoasterea clientelei, adesea cosmopolite si cu motivatii de calatorie diverse, este o conditie obligatorie. Analiza are la baza culegerea sistematica, zilnica a informatiilor referitoare la: originea clientilor (tara de provenienta)
- mijlocul de transport utilizat
- tipul clientelei (individuala sau de grup, cu sau fara rezerve, V.I.P., client obisnuit "al casei")

- cine a efectuat eventuala rezervare (o agentie de voiaj, clientul insusi etc)
- sursa de informare cu privire la existenta hotelului (in felul acesta poate fi determinata eficienta unei campanii promotionale, de exemplu)
- motivele voiajului si sejurului
Culegerea informatiilor se face prin completarea de catre fiecare client a fisei de anuntare a sosirii si plecarii turistilor, in conformitate cu Normele cu privire la accesul, evidenta si asigurarea securitatii turistilor in structurile de primire turistice, precum si printr-un chestionar de satisfactie (pentru testarea opiniei turistilor cu privire la calitatea serviciilor oferite) pus la dispozitie in camera.

Informatiile sunt centralizate la nivel de luna si an, urmarindu-se evolutia indicatorilor de-a lungul ultimilor 3-5 ani.
Intre aceste motive, nu pot fi omise urmatoarele: vacanta-sejur si tranzit, sejur scurt de agrement (turism de week-end sau de proximitate), cura terapeutica (termalism, talazoterapie, repunere in forma), pelerinaj (religie), festivaluri (cultura), familiale (vizite la parinti sau prieteni), afaceri, afaceri si vacanta (combinate), excursii (pentru serviciile de masa), serviciile de alimentatie in favoarea localnicilor, care indeplinesc si functia de prescriptori pentru clientii-turisti.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.