Armoniile tacerii

3x puncte

categorie: Religie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Pe 11 martie 2007, in duminica Sfintei Cruci, am aniversat un an de cand Prea Sfintitul Parinte Episcop Casian al "Dunarii de Jos" a dat binecuvantarea de sfintire a altarului de oficiere a Sfintei Liturghii pentru deficientii de auz, in cadrul Bisericii "Sfantul Stelian" din Galati. De atunci, traducem in limbaj mimico-gestual, in fiecare duminica, Sfanta Liturghie, eu la Galati - cu aportul deos[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Armoniile tacerii

Pe 11 martie 2007, in duminica Sfintei Cruci, am aniversat un an de cand Prea Sfintitul Parinte Episcop Casian al "Dunarii de Jos" a dat binecuvantarea de sfintire a altarului de oficiere a Sfintei Liturghii pentru deficientii de auz, in cadrul Bisericii "Sfantul Stelian" din Galati. De atunci, traducem in limbaj mimico-gestual, in fiecare duminica, Sfanta Liturghie, eu la Galati - cu aportul deosebit al parintelui Carp Costica si al parintelui Toma Stefan - si domnul Costel Caus, asistent social in cadrul Episcopiei noastre, la Braila.
Pana acum un an, tot efortul a fost pe umerii parintelui Ioan Graur, care avea grija duhovniceasca atat de enoriasii in varsta, dar si de copiii Scolii Speciale de Surzi "P. P. Neveanu".

La Scoala de Surzi din Galati, doamna Director Albu Saftica acorda o atentie deosebita orei de religie si copiii sunt entuziasmati de noile semne si concepte religioase invatate. Meritul este al parintelui prof. dr. Onu Constantin de la Facultatea de Teologie din Pitesti, care, pe langa altele, a alcatuit un dictionar de semne religioase in limbaj mimico-gestual si de la care am invatat si noi, fostii lui studenti, acest limbaj.

Vom prezenta, pe scurt, cateva activitati organizate impreuna cu copiii deficienti de auz.Pe 27 noiembrie 2006, cu binecuvantarea si cu participarea Prea Sfintitului Parinte Episcop Casian, s-a organizat un spectacol in limbaj mimici-gestual pentru toti deficientii de auz din Galati, la Teatrul muzical "Nae Leonard", in cinstea sarbatorii Sf. Andrei, piese de pantomima si cantece interpretate de copiii de la Sc. Spec."P. P. Neveanu", poezii interpretate de fetele de la Asezamantul monahal "SF. Vasile cel Mare" si piese vocale religioase interpretate de corul Seminarului Teologic "Sf. Andrei".

Cu o seara inainte, cu prilejul Sarbatorilor Galatiului s-a organizat o serbare cultural-artistica, in cadrul Asociatiei Filantropice crestin-ortodoxa "SF. Vasile cel Mare", coordonata de pr. Cristian Podasca, unde au participat mai multe scoli, printre care si Sc. Spec. "P. P. Neveanu", care a sustinut un program artistic de pantomima si cantece religioase in limbaj mimico-gestual.Concursul cu tema Tanarul angajat in viata Bisericii, organizat de Episcopia "Dunarii de Jos", impreuna cu celelalte scoli din Galati a avut loc si in scoala noastra, unde au fost premiati mai multi elevi. Premiile si diplomele au fost suportate de Episcopie.

Pe 18 decembrie 2006, la invitatia parintelui Lucian Petroaia, am sustinut un concert de colinde in limbaj mimico-gestual la biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Galati. Concertul a avut o rezonanta extraordinara. La fel ca si la Teatrul "Nae Leonard", lacrimile nu puteau fi stavilite. O femeie de 84 de ani a multumit lui Dumnezeu ca a ajuns pana acum sa poata vedea un astfel de concert, cum nu a mai existat vreodata, ca surzii sa cante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.