Armata Romana si Astra

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Nu dimensiunea documentului ni se pare importanta. De fapt este o adresa inaintata Despartamantului Astra Tg. Secuiesc de Serviciul cancelariei Regimentul I Vanatori "Regele Ferdinand Catre Societatea Astra Despartamantul Tg. Secuiesc: Inaintam cu aceasta suma de 1700 lei, suma depusa de ofiterii notati pe verso dupa cum se observa in dreptul fiecaruia, de a carei primire va rugam a ne raspunde".<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Armata Romana si Astra

Nu dimensiunea documentului ni se pare importanta. De fapt este o adresa inaintata Despartamantului Astra Tg. Secuiesc de Serviciul cancelariei Regimentul I Vanatori "Regele Ferdinand Catre Societatea Astra Despartamantul Tg. Secuiesc: Inaintam cu aceasta suma de 1700 lei, suma depusa de ofiterii notati pe verso dupa cum se observa in dreptul fiecaruia, de a carei primire va rugam a ne raspunde".

Impresioneaza aparenta simplitate a documentului de arhiva invocat. Nu este singurul in chestiunea de referinta mai ales daca tinem seama de faptul ca prin anii 1929, presedintele Despartamantului Astra era colonelul Victor Basarabescu.Completam randurile de mai sus cu doua imagini. Imagini document care, avem sentimentul, ca le-am putea intitula doar astfel: "Au pierit pentru ca noi sa existam..."

Mesajul nostru se adreseaza, la acest jubileu tuturor militarilor, cadre si militari in termen, dar in identica masura si cadrelor de rezerva si retragere, veteranilor de razboi precum si memoriei acelora ce azi nu mai sunt printre cei vii dar au purtat cu demnitate uniforma Armatei Romane careia ii aducem un omagiu de suflet.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.