Aritmii cu potential letal

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Orice manevra terapeutica adresata unei aritmii, farmacologica sau electrica, are potential proaritmic iar deteriorarea clinica poate fi produsa de multe ori de tratament decat de lipsa efectului sau. De asemenea , utilizarea unui medicament antiaritmic in doza mare sau asocierea de antiaritmice poate produce hipotensiune prin depresia contractilitatii miocardice, cu afectarea suplimentara a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aritmii cu potential letal

Orice manevra terapeutica adresata unei aritmii, farmacologica sau electrica, are potential proaritmic iar deteriorarea clinica poate fi produsa de multe ori de tratament decat de lipsa efectului sau. De asemenea , utilizarea unui medicament antiaritmic in doza mare sau asocierea de antiaritmice poate produce hipotensiune prin depresia contractilitatii miocardice, cu afectarea suplimentara a ritmului cardiac.

Comparativ cu rezultatul conversiei electrice, instalarea efectului medicamentelor antiaritmice necesita o perioada de timp si este greu previzibil; din acest motiv, pentru conversia unei tahicardii la ritm sinusal, medicamentele sunt rezervate pentru pacientii stabili hemodinamic. Terapia electrica va fi optiunea pentru tahicardiile cu semne de hemodinamica instabila. Etiologia unei aritmii cu potential letal poate fi stabilita dupa conversie prin repetarea unui traseu ECG in 12 derivatii care poate determina prezenta unei entitati patologice ce impune terapie pe termen lung.

In prezenta semnelor de instabilitate hemodinamica se administreaza atropina, 500μg IV, repetata, daca este necesar, la 3-5 minute interval, pana la o doza totala de 3mg. Doze mai mici de 500μg produc scadere paradoxala a frecventei cardiace. Atropina se administreaza cu prudenta in contextul unei ischemii coronariene acute sau a unui infarct miocardic deoarece cresterea frecventei cardiace, consecutiva administrarii, poate agrava ischemia sau poate duce la extinderea zonei de infarctizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.