Arhitectura platformei de dezvoltare Net Framework

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Compilarea codului sursa in module administrate
Ei bine, deci v-ati decis sa utilizati .NET Framework drept platforma de dezvoltare Foarte bine! Primul pas consta in a stabili ce tip de aplicatie sau componente intentionati sa construiti. Vom presupune ca ati stabilit acest detaliu minor, ca totul este conceput specificatiile sunt scrise, iar dumneavoastra sunteti gata de a incepe dezvoltar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arhitectura platformei de dezvoltare Net Framework

Compilarea codului sursa in module administrate
Ei bine, deci v-ati decis sa utilizati .NET Framework drept platforma de dezvoltare Foarte bine! Primul pas consta in a stabili ce tip de aplicatie sau componente intentionati sa construiti. Vom presupune ca ati stabilit acest detaliu minor, ca totul este conceput specificatiile sunt scrise, iar dumneavoastra sunteti gata de a incepe dezvoltarea.
Acum, trebuie sa decideti ce limbaj de programare veti folosi. De obicei, aceasta sarcina este dificila, deoarece diversele limbaje pun la dispozitie capacitati diferite.

De exemplu, in limbajele C/C++ neadministrate avem un control destul de scazut asupra sistemului Putem administra memoria exact asa cum dorim, crea cu usurinta fire, daca este necesar, si asa mai departe. Pe de alta parte, limbajul Visual Basic permite construirea foarte rapida a aplicatiilor UI si faciliteaza controlul obiectelor COM si bazelor de date.

Rularea in limbaj comun (CLR) inseamna exact ceea ce sugereaza denumirea sa: este un mod de rulare care poate fi utilizat de catre diverse limbaje de programare diferite Caracteristicile rularii CLR sunt disponibile pentru toate limbajele de programare care o ai in vedere - punct. Daca rularea foloseste exceptiile pentru a raporta erorile, atunci toate limbajele vor raporta erorile prin intermediul exceptiilor. Daca rularea permite crearea unui fir, atunci oricare dintre limbaje il poate crea.

De fapt, in momentul executiei, rularea CLR nu "stie" ce limbaj de programare a folosit realizatorul de aplicatii pentru a scrie codul sursa. Aceasta inseamna ca putem alege orice limbaj de programare care permite exprimarea cea mai simpla a intentiilor noastre. Putem dezvolta codul in orice limbaj de programare dorim, atata vreme cat compilatorul folosit pentru a compila codul are in vedere rularea CLR.

Deci, daca ceea ce am afirmat mai sus este adevarat, care este avantajul utilizarii unui limbaj de programare fata de altul? Ei bine, considerati compilatoarele ca pe niste verificatoare de sintaxa si analizatoare de "cod corect". Ele analizeaza codul sursa, se asigura ca ceea ce ati scris dumneavoastra are un sens oarecare si apoi trimit la iesire un cod care descrie intentiile dumneavoastra. Diversele limbaje de programare permit dezvoltarea folosind diverse sintaxe.

Valoarea acestor optiuni nu trebuie subestimata. Pentru aplicatiile matematice sau financiare, exprimarea intentiilor dumneavoastra folosind sintaxa APL poate duce la economisirea multor zile de dezvoltare, comparativ cu exprimarea acelorasi intentii cu ajutorul sintaxei Perl, de exemplu.

Compania Microsoft a creat o serie de compilatoare de limbaje care au in vedere momentul executiei: C++ cu extensii administrate, C# (pronuntat "C sharp"), Visual Basic, JScript, J# (un compilator de limbaj Java) si un asamblor de limbaj intermediar (IL). In afara de Microsoft, o serie de alte companii creeaza compilatoare care produc coduri ce au in vedere rularea CLR. in ceea ce ma priveste, cunosc compilatoare pentru Alice, APL, COBOL, Component Pascal, Eiffel, Fortran, Haskell, Mercury, ML, Mondrian, Oberon, Perl, Python, RPG, Scheme si Smalltalk.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.