Arhitectura, muzica si literatura

5x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.57

nivel: Liceu

In urma cu cativa ani am vazut o emisiune cultural-educativa la televizor. Un egiptolog a descifrat inscriptiile de pe peretii unui mormant din Valea Regilor si-a vazut ca un perete continea un fel de jurnal intim al unui satean care povestea un eveniment din viata satului. Naratiunea din acest jurnal, vechi de mii de ani, insotita de imagini ale locurilor si monumentelor, au constituit o imagine [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arhitectura, muzica si literatura

In urma cu cativa ani am vazut o emisiune cultural-educativa la televizor. Un egiptolog a descifrat inscriptiile de pe peretii unui mormant din Valea Regilor si-a vazut ca un perete continea un fel de jurnal intim al unui satean care povestea un eveniment din viata satului. Naratiunea din acest jurnal, vechi de mii de ani, insotita de imagini ale locurilor si monumentelor, au constituit o imagine fascinanta - dar si ingrozitoare.

Caci ce vedeam era viata noastra socialista cea de toate zilele. Viata de care s-au bucurat romanii ca scapa in 1989, viata pe care guvernul american o pregateste in Statele Unite, viata pe care Fondul Monetar International o pregateste celor carora le acorda imprumuturi; viata pe care o vor avea tarile care se contopesc in Europa Unita.

Satul era o aglomerare de casute inghesuite (ca apartamentele dintr-un bloc) in care traiau o ciurda de oameni, toti angajati la construirea maretelor morminte ale demnitarilor, toti instruiti exact atat cat e nevoie ca sa execute operatia ce le este atribuita (diviziunea muncii), toti imbracati la fel, bucurandu-se de aceeasi ingrijre medicala, la fel de saraci sau bogati, participand in grup la fiecare activitate, egali in fata autoritatilor.

Erau total scutiti de orice grija materiala, caci autoritatile le asigurau locul de munca (nu exista somaj) si tot autoritatile le trimiteau carutele cu mancare, punctual si democratic (nu exista foamete si nu existau bogati si saraci). Dar diavolul si-a varat coada in acest paradis terestru socialist: unii sateni au conceput planul de a fura o parte din comorile cu care impodobeau monumentele ce le construiau, de a le vinde si de a incerca viata pe cont propriu, viata individuala. Natural, au fost prinsi.

Inteleapta si iubita conducere a tarii nu i-a executat decat pe cei vinovati dar, in scop educativ, pentru a descuraja restul poporului de la astfel de idei nastrusnice, a luat o masura administrativa: a oprit carutele cu alimente. Si astfel, satenii, in mod preventiv si exemplar, au murit de foame. Caci proprietatea socialista asupra mijloacelor de productie, eliminarea exploatarii omului de catre om, si toate celelalte, adusesera poporul din raiul socialist in fericita situatie in care mancarea nu se producea individual si nu se vindea pe piata libera ci se "dadea", sau, cum zice romanul acum, "se baga".

In urma cu 2500 de ani, Euripide a vazut si el socialismul in actiune. Cand Medea parasita ii reproseaza lui Iason inconstanta, aratandu-i ca ea il salvase din primejdie de moarte, Iason ii raspunde: "Da, dar ai primit mai mult decat mi-ai dat, caci acum traiesti in Elada si nu in tara ta barbara, si ai invatat ce inseamna dreptatea si cum se traieste dupa lege, si nu dupa dictatul fortei brute".

Socialismul in actiune este tirania totalitara, unde varful piramidei dicteaza si greutatea apasa pe cei de jos. Societatea socialista are forma unei piramide, cu diferitele straturi ale nomenclaturii ridicandu-se unul peste celalalt, pana la varful in care este cocotat grupul dictatorial. Uitati-va la dolarul american: in partea stanga are insignele ocultei masonice, piramida cu varful iluminat, si dedesubt inscriptia Novus Ordo Seclorum - Noua Ordine Mondiala.

Ordinea socialismului global. Ordinea piramidei, in care nu se traieste dupa lege ci dupa hotararile luate la varf. Piramida, aceasta forma arhitecturala a sclaviei egiptene, a inceput sa fie construita peste tot, spre delectarea culturati-lor, care apaluda tot ce este absurd si monstruos, crezandu-se astfel deasupra "vulgului". La inceput, cand se faceau sapaturile am crezut ca se excaveaza si se studiaza zidurile Louvre-ului medieval, adanci si puternice, sub pavajul curtii Louvre-ului renascentist si baroc.

Dar, sapaturile s-au facut pentru construirea unei piramide compuse din 666 de triunghiuri de sticla (iar cei care au citit Apocalipsa remarca semnificatia cifrei), care desfigureaza astazi curtea interioara a Louvre-ului. Inainte de construirea piramidei, se intra in Louvre pe poarta Denon din pavilionul Denon, direct din curte, pe propriile picioare, facand cativa pasi la lumina zilei: pe gratis, fara coada, fara inghesuiala, usor, comod.

Acum vizitatorul trebuie intai sa coboare de la nivelul solului, jos, in interiorul piramidei, pe care o traverseaza, pentru a urca apoi din nou la nivelul solului ca sa patrunda in cladire. Piramida trebuie luminata electric tot timpul. Ascensoarele si scarile rulante care duc in jos si in sus pentru a intra in muzeu sunt tot electrice. Ascensorul pentru cei care nu pot umbla prea bine e condus de un paznic. Se defecteaza tot timpul, si tehnicienii sunt de serviciu pentru a-l depana, altfel raman vizitatorii captivi, atarnati in aer. Toate acestea costa bani, o cheltuiala inutila si neproductiva, al carei unic scop este implantarea piramidei in inima Parisului.

Doua mii de ani de crestinism au construit o civilizatie centrata in jurul bisericii, a carei forma contine, atat expresia perfectiunii functionale a cladirii, cat si expresia esteticii care a produs-o. Dar, in plantatia globala, in sclavia egipteana, in socialismul mondial, forma orasului european, forma satului crestin, trebuie distruse; locuinta vitelor umane este in cuburi, "la bloc", si peisajul urban al vitelor umane este piramida care reprezinta structura societatii.

Asta pentru vitele umane; pentru ei, francmasonii si-au rezervat palatele si castelele construite de arhitectii, sculptorii si pictorii crestini din trecut. Alice Gwynne Vanderbilt si-a construit la New York, pe Fifth Avenue, o copie fidela a castelului de la Blois. Alva Vanderbilt si-a construit la Newport o replica perfecta a palatului Petit Trianon. Dar, dupa 1945 si-au dat seama ca diferenta dintre formele arhitecturale rezervate stapanilor de sclavi si cele rezervate gloatei ar putea fi prea vizibila.

In opera de distrugere a aspectului citadin si a arhitecturii civilizatiei noastre, nomenclatura directoratului francmasonic international a inceput sa accepte sa locuiasca partial si temporar in aceleasi forme hidoase ale socialismului mondial. "Fiecare copil (din Statele Unite ale Americii) se duce la scoala intr-o cladire care arata ca o magazie de depozitare a pieselor pentru masini de copiat. Nici macar comisia scolilor, care a comandat si aprobat planurile, nu stie cum se face.

Tot ce-i preocupa este cum sa evite sa dea explicatii parintilor". Cazematele si magaziile in care merg copiii la scoala n-au ferestre, ci sunt luminate exclusiv electric. Toti tinerii de 20 de ani pe care-i cunosc poarta ochelari pentru citit. Daca se strica instalatia de aer conditionat, copiii trebuie trimisi acasa caci se sufoca. Bineinteles, iluminatul si ventilatul artifical costa bani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.