Arhitectura japoneza in monument

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.41

nivel: Facultate

Muntele Nikko (nord-est de Tokyo), pe langa faptul ca este cea mai faimoasa zona din Japonia in privinta peisajelor naturale, inca din timpuri stravechi a fost un important centru religios. Acesti munti au fost dintotdeauna venerati si temuti, deoarece se credea ca aici era casa zeilor si a demonilor, fapt pentru care cateva din cele mai importante altare si temple din Japonia au fost construite a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Arhitectura japoneza in monument

Muntele Nikko (nord-est de Tokyo), pe langa faptul ca este cea mai faimoasa zona din Japonia in privinta peisajelor naturale, inca din timpuri stravechi a fost un important centru religios. Acesti munti au fost dintotdeauna venerati si temuti, deoarece se credea ca aici era casa zeilor si a demonilor, fapt pentru care cateva din cele mai importante altare si temple din Japonia au fost construite aici. Printre acestea se numara si Altarul Toshogu, magnificul mausoleu ridicat in cinstea celui mai faimos dintre shoguni - Tokugawa Ieyasu (1542-1616).

Acesta a fost un general si un diplomat briliant care a trait in perioada razboaielor interne (perioada Momoyama), cand Japonia nu avea o conducere centralizata si era macinata de razboaie intre conducatorii locali. Dupa indelungate batalii si tactici politice a reusit sa uneasca si sa aduca pace Japoniei. Shogunatul Edo - stabilit de acesta in Edo (vechea denumire a orasului Tokyo), a detinut puterea absoluta timp de 260 de ani, o perioada de neegalat de pace si stabilitate in istoria Japoniei.

Tokugawa Ieyasu a avut 2 rivali - personalitati ale acelor vremuri: Oda Nobunaga si Toyotomi Hideyoshi. Caracterele celor trei sunt exemplificate printr-o pilda celebra in cultura japoneza:rivighetoarea care nu vroia sa cante. Intr-o astfel de situatie se spune ca Oda Nobunaga ar ucide pasarea ca fiind nefolositoare, Toyotomi Hideyoshi ar face orice-i sta in putere ca sa o faca sa cante, dar Tokugawa Ieyasu ar astepta linistit pana cand aceasta ar incepe sa cante singura.

In testamentul sau, Tokugawa Ieyasu a scris ca dupa moartea sa va devenii zeu si va veghea asupra casei Tokugawa, si ca doreste sa-i fie facut un altar pe muntele Nikko, la un an dupa moartea sa. Acesta a fost semnalul pentru a incepe masiva constructie: Toshogu Shrine - locul unde a si fost inmormantat.

Constructia altarului Toshogu a inceput la 2 ani dupa moartea s-a, de catre fiul acestuia si pana in ziua de astazi a fost supus la 12 reconstructii si renovari. Forma cunoscuta in ziua de azi a fost data de Tokugawa Iemitsu - nepotul lui Tokugawa Ieyasu, persoana careia i se atribuie si construirea acestui mausoleu.

Toshogu Shrine este alcatuit din 23 de cladiri distincte, situate la o altitudine de 640m si acoperind o suprafata de 80.000 metrii patrati. Se estimeaza ca constructia acestui edificiu a fost posibila cu participarea a 4.541.230 de muncitori, o durata de 17 luni, cheltuielile totale ridicandu-se la o valoare actuala de 40.000 milioane yeni (~350 mil. $).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.