Argument societate

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Astfel spus, asociatii nu pot pierde mai mult decat au investit. Societatea pe actiuni era denumita in legislatia mai veche din Romania societate anonima Societatea pe actiuni este forma cea mai complexa si, totodata, cea mai evoluata a societatii comerciale. In aceasta forma de societate conteaza mai mult aporturile asociatilor decat calitatile acestora. Datorita importantei aporturilor la formar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Argument societate

Astfel spus, asociatii nu pot pierde mai mult decat au investit. Societatea pe actiuni era denumita in legislatia mai veche din Romania societate anonima Societatea pe actiuni este forma cea mai complexa si, totodata, cea mai evoluata a societatii comerciale. In aceasta forma de societate conteaza mai mult aporturile asociatilor decat calitatile acestora. Datorita importantei aporturilor la formarea capitalului social si a estomparii calitatilor personale ale asociatilor, societatea pe actiuni mai este cunoscuta si sub denumirea de societate anonima.

Societatea pe actiuni este organizata si functioneaza pe principiul separatiei puterilor; organe de deliberare si decizie; organe de administrare si reprezentare; organe de supraveghere si control.
-planurile mele dupa incheierea studiilor sunt legate de infiintarea unei societati comerciale, cu obiectul de activitate prezentat in studiul de caz din aceasta lucrare; avand in vedere aceste lucru am decis sa studiez mai profound societatea pe actiuni deoarece forma de organizare a viitoarei mele societati va fi "societate pe actiuni",si cu acest prilej am imbinat utilul cu placutul.

Lucrarea se structureaza pe 4 capitole .
Astfel, primul capitol cuprinde cateva notiuni generale despre societatea pe actiuni printre care definitia acesteia si constituirea acestui tip de societate. Societatea pe actiuni este societatea ale carei obligatii sunt garantate cu patrimonial social; actionarii sunt obligati numai pana la concurenta capitalului subscris .
Caracteristicile societatii pe actiuni :
a) societatea se constituie dintr-un numar minim de asociati, denumiti si actionari;
b) capitalul social este divizat in actiuni, care sunt titluri negociabile si transmisibile;
c) raspunderea asociatilor pentru obligatiile sociale este limitata; ei raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.