Ardeiul iute combate alcoolismul

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Consumat in doze mari, alcoolul este deja un toxic care distruge lent dar sigur ficatul, creierul, stomacul, organele genitale si sistemul endocrin, induce dependenta mai greu de inlaturat decat dependenta de droguri! Alcoolicul, o adevarata epava umana, nu este, din pacate, inofensiv. In dorinta apriga de a-si procura drogul, cheltuie toti banii ori averea agonisita de el sau de cei din familie, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ardeiul iute combate alcoolismul

Consumat in doze mari, alcoolul este deja un toxic care distruge lent dar sigur ficatul, creierul, stomacul, organele genitale si sistemul endocrin, induce dependenta mai greu de inlaturat decat dependenta de droguri! Alcoolicul, o adevarata epava umana, nu este, din pacate, inofensiv. In dorinta apriga de a-si procura drogul, cheltuie toti banii ori averea agonisita de el sau de cei din familie, fura, se umileste ori devine agresiv, participa la violuri ori, ca sofer, raneste sau chiar omoara oameni nevinovatiE La acest cosmar al realitatii, intalnit frecvent in societatile postcomuniste, asistam cu indignare, indiferenta ori cuE amuzament. Mai rar ne gandim ca, de fapt, suntem cu totii implicati direct sau indirect in aceasta tragedie umana. Exista oare solutii?

Desigur! In primul rand, trebuie facuta o intensa educatie a maselor, in special a tinerilor adolescenti ori adulti. La nivel familial, trebuie luptat pentru a inlatura orice motiv care poate duce la tristete, depresie ori melancolie. Cereti, in acest sens, ajutorul unui psiholog! Dezintoxicarea se face individualizat, de la caz la caz.

Medicina naturii ofera numeroase remedii, care pot face adevarate miracole. E nevoie de perseverenta insaE Unul dintre cele mai eficiente remedii este tinctura de ardei iute: 20 g ardei iute (pisat marunt, inclusiv semintele) se pune in 100 g alcool de 80A-96A si se lasa la macerat doua saptamani (se agita zilnic de 2-3 ori). Se filtreaza prin tifon dublu si se depoziteaza la intuneric si racoare intr-o sticla inchisa la culoare.

Se administreaza cate 10-40 picaturi, gradat, in fiecare pahar ori cana de bautura (daca este cu putinta). Nu produce reactii adverse. Se mai recomanda: miere de albine, polen, tinctura de propolis, usturoi, ceapa, mustar, aloe, catina, arpagic, ginseng, patrunjel, pedicuta, praz, stejar, ulei vegetal, varza, fructe zemoase, din abundenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.