Apus de soare rezumat

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.95

nivel: Liceu

In razboi,Stefan siBogdan dau dovada de mare inteligenta,folosind ostrategie neasteptata. Prefacandu-se speriat,Stefan iiconvinge pe lesi ca vor castiga,pe cand Bogdan aparepe neasteptate cu armata si ii infrange.Dupa ce razboiul se sfarseste,Stefan da porunca sa fieingropate trupurile moldovenesti cazute in lupta.
Totusi,intr-una din zile,cand Stefan ii pusepintenii,calul sau sari si cazu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apus de soare rezumat

In razboi,Stefan siBogdan dau dovada de mare inteligenta,folosind ostrategie neasteptata. Prefacandu-se speriat,Stefan iiconvinge pe lesi ca vor castiga,pe cand Bogdan aparepe neasteptate cu armata si ii infrange.Dupa ce razboiul se sfarseste,Stefan da porunca sa fieingropate trupurile moldovenesti cazute in lupta.
Totusi,intr-una din zile,cand Stefan ii pusepintenii,calul sau sari si cazu peste picior,agravandu-irana.Fetelor li se porunceste sa plece,caci trebuie sasoseasca Stefan.

Oana,insa,se ascunde dupa colacul depiatra al putului.Stefan soseste,rezemat de umarul doctoruluiCesena,cel ce l-a consultat in ziua cu pricina. Inchinaun pahar de vin in cinstea Mariei si a lui Bogdan,dupacare se duce la culcare.Ulea,Dragan Stava~r raman singuri. Acestia cred cazilele lui Stefan ii sunt numerate,ceea ce il va facedomn pe Bogdan. Insa il considera pe Bogdannevrednic,datorita ochiului lipsa. Deaccea,comploteaza sa il aduca pe scaunul Moldovei peStefanit,a. Oana,este,insa,ramasa dupa put si audesepre complot. Cei trei pleaca iar ea ramane singura.Cand da sa se intoarca in casa,da peste Rares.

Acestaii declara dragostea,pe cand ea il accepta ca pe unfrate. Petru Rares o saruta pe obraji si pleaca.Oana,insa,isi aminteste de complot.Moghila il instiinteaza pe Stefan ca Bogdan a judecat20 de criminalisti,dintre care unuia ii vor fi taiatemainile iar altuia ii va fi capul zdopit cu buzduganul.Oana vine in odaia lui Stefan,pentru a-l instiinta dece avea sa se intample. Nu o poate spune de fata cuMaria,asa ca doamna iese.La aflarea vestilor,Stefan hotaraste sa abdice infavoarea lui Bogdan in ziua ce urmeaza.
Actul III

Stefan porneste spre sala tronului. Dupa o micadiscutie cu doctorii,Rares apare si el. Isi marturisestedragostea pentru Oana,iar Stefan ii daconsintamantul. Insa cu o conditie,acesta trebuie samearga pana la mama sa calare pe unul din caii de lacurte pentru a o instiinta. In timp ce Petrupleaca,Stefan si Maria il privesc cu mila,de parca i-arfi ascuns ceva.Dragan si Stavar vorbesc despre cum,cu o searainainte,natura il plangea pe Stefan,ce va avea samoara curand.S-au adunat Bogdan,Moghila si toti

postelnicii,clucerii,vornicii,ostasii...imbracati de sarbatoare lacererea lui Moghila. Stefan intra la bratul sotiei sale.Dupa ce tine un discurs,il aseaza pe Bogdan pe tron sida sa ii sarute mana,dar se rostogoleste in brateleMariei si ale doctorului Cesana. Actul IV Oana este in odaia lui Stefan,care doarme pe patulacoperit de perdele. Dar Stefan se trezeste si o invitape Oana la o mica discutie. Oana afla un cruntadevar : Stefan este tatal ei.Rares se intoarce si este imbratisat frateste de Oana.Stefan,insa,il trimite imediat intr-o alta calatorie.In odaia lui Stefan se afla Oana,Maria,doctorii siMoghila. Afara se aud strigate. Se cere domnia luiStefanita. La auzul acestor vorbe,Stefan se ridica siiese afara cu sabia in mana. Il Ucide pe ulea,iarpoporul striga acum ,,Traiasca Bogdan !''.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.