Aprovizionarea cu materii prime a unitatilor de alimentatie publica

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Liceu

DEPOZITARA SI PASTRAREA: alimentelor se va face in conditii care sa previna alterarea, degradarea, contaminarea chimica sau biologica, impurificarea cu praf, substante sau mirosuri straine de natura produsului. In acest scop, alimentele vor fi pastrate in depozite, incaperi sau spatii special amenajate, separate, pe sortimente, avand asigurate, dupa caz, temperatura, umiditatea si ventilatia stab[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aprovizionarea cu materii prime a unitatilor de alimentatie publica

DEPOZITARA SI PASTRAREA: alimentelor se va face in conditii care sa previna alterarea, degradarea, contaminarea chimica sau biologica, impurificarea cu praf, substante sau mirosuri straine de natura produsului. In acest scop, alimentele vor fi pastrate in depozite, incaperi sau spatii special amenajate, separate, pe sortimente, avand asigurate, dupa caz, temperatura, umiditatea si ventilatia stabilite prin standarde si norme interne pentru produsele respective. Aceste spatii vor fi dotate cu aparatura necesara determinarii microclimatului.

In tabelul urmator prezentam spatiile si temperaturile la care se recomanda pastrarea unora dintre marfuri in unitatile de alimentatie pentru a asigura conditiile de depozitare.
Materialele consumabile se procura de la depozitul de materiale, eliberate pe baza de bon de consum.
Pe baza acestor documente are loc incarcarea gestiunii bucatariei cu marfurile alimentare si materiale consumabile intrate, inregistrate in Raportul de gestiune.
Pretul final al unui produs finit se determina pe baza Retetarul/Sortimentul care se intocmeste intr-un singur exemplar, la fiecare schimbare de pret.

Aceasta se calculeaza pe zece portii, pe baza unei retete gastronomice, care specifica cantitatile de materii prime necesare prepararii produsului finit.
Pentru semipreparatele realizate in productie se intocmeste un Proces verbal de transfomare, care specifica materiile prime necesare si pretul acestora, in scopul calcularii pretului final al semipreparatului.Pentru preparatele sau marfurile preluate de la acestea, ei intocmesc Bonuri de marcaj. Pe baza acestora se descarca gestiunile respective. Ospatarul intocmeste Nota de plata, in situatia in care achitarea sumei se face pe loc sau elibereaza un Bon de serviciu, in cazul in care suma se achita la plecarea turistului cazat in hotel.

Bonul de serviciu, este transmis receptiei, spre a se inregistra suma respective in situatia respectarilor si decontarilor zilnice si a se achita de catre client.c) BAR DE ZI SI DE NOAPTE: Barul de zi si barul de noaptesunt unitati care se aprovizioneaza cu marfuri ce se vand in aceeasi stare, cu organizarea consumului pe loc. Aprovizionarea cu marfuri se face direct din depozit, fiind intocmit Bon de predare, transfer, restituire de catre gestionarul depozitului. Pe baza acestora se inregistreaza intrarile de marfuri in Raportul de gestiune. Dupa preluarea comenzilor de la consumatori, ospatarii le transmit la bar.Pentru marfurile preluate de la bar, ei intocmesc Bonuri de marcaj, document justificativ al iesirilor din gestiune si al vanzarilor de marfuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.