Apocalipsa biblica si omul viitorului

5x puncte

categorie: Religie

nota: 9.85

nivel: Liceu

.Poluarea

Apocalipsa biblică (cap.16.1) face referire la pericolul pe care îl prezintă activitatea umană pentru ecosistemul Terra, indentificînd 7 mari factori poluanți asemuiți cu cei „7 ingeri” din textul biblic. Dezvoltarea Civilizației Noastre se bazează pe foc și vibrații în urma cărora rezultă fum, praf, coloizi și câmpuri electromagnetice ale căror efecte însu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apocalipsa biblica si omul viitorului

.Poluarea

Apocalipsa biblică (cap.16.1) face referire la pericolul pe care îl prezintă activitatea umană pentru ecosistemul Terra, indentificînd 7 mari factori poluanți asemuiți cu cei „7 ingeri” din textul biblic. Dezvoltarea Civilizației Noastre se bazează pe foc și vibrații în urma cărora rezultă fum, praf, coloizi și câmpuri electromagnetice ale căror efecte însumate la scara planetară nu sânt controlabile. Politica economică a întregii omeniri de care depinde sfîrsitul lumii ar trebui să se schimbe pentru a înlătura factorul om din această ecuație.

1. Influența rachetelor asimilată de textul biblic cu cel dintîi înger (vezi fig.8), (Apocalipsa cap.16.2)

Atenția oamenilor de știință este de mult atrasă de straturile superioare ale atmosferei care posedă proprietăți electrice și unde aerul rarefiat se află în stare încărcată, la presiuni foarte scăzute. Începând de pe la înălțimea de 70 de km în sus se găsesc în mod natural mulți electroni liberi și ioni, rămășițe încărcate de atomi și molecule, ceva asemănător cu atmosfera dintr-o veche lampă electronică. Compoziția fizico-chimică naturală a acestor straturi superioare ale atmosferei este influiențată direct de resturile de combustibil ars ale rachetelor care le străbat, prin aceia că modifică local, pe verticală, presiunea aerului superrarefiat crescând numărul de particole pe metru cub care se ciocnesc și care vin în contact cu radiația cosmică.

Modificarea compoziției fizico-chimice duce la nașterea în acele straturi a unor energii suplimentare ca urmare a ciocnirii particolelor induse prin poluarea de către rachete, energii care se transformă în primul rând în căldură și în al doilea rând în energie electrostatică suplimentară. Creșterea ușoară a temperaturii în straturile superioare ale atmosferei este transmisă către scoarța terestră, ridicând încet dar sigur, pe măsura poluării, vezi Fig.16, temperatura globală la nivelul solului. Energia electrostatică suplimentară modifică echilibrul relativ dintre sarcinile electrice negative și pozitive existent în mod natural în straturile superioare ale atmosferei, cu efecte transmise înspre straturile mai joase ale atmosferei, mărind intensitatea descărcărilor electrice în timpul ploilor, cu efecte directe asupra stratului de ozon.

Influența fumului, prafului și a coloizilor asimilat celui de al doilea inger (vezi fig.11) (Apocalipsa cap.16.3)

Ionosfera Pămîntului este cel mai adesea comparată cu un generator electric uriaș. Producerea curenților ionosferici dă o lumină electrică originală în ținuturile polare, așa numita aureolă multicoloră. Urmărind formele bizare ale aureolelor polare, se observă căile curenților electrici care încep la înălțimea de 100-150km și ajung chiar la 1000 - 1100km. deasupra noastră. Dar globul terestru împreună cu Ionosfera, poate fi comparat uneori și cu un enorm condensator sferic în care suprafața conducătoare a uscatului sau a apei poluate cu coloizi, servește drept una dintre armăturile condensatorului cosmic de care este legat omul,

Ionosfera drept cea de a doua armătură, iar ca dielectric, ca izolator, straturile atmosferice de înălțimi egale cu lungimile de undă ale biocîmpului uman, între 100 și 400 de km. Între aceste armături se formează un imens cîmp electric în care a apărut și s-a dezvoltat viața, în care trăim noi. Activitatea Civilizației Noastre, prin emisia unei cantități mari de particole în atmosferă, dezechilibrează constanta dielectrică naturală a izolatorului atmosferic. Norii rezultați din evapoarrea apei poluate cu coloizi ca un component local al izolatorului atmosferic, se încarcă electric suplimentar acaparând și particolele de fum și praf ionizat. Acest fenomen duce la un dezechilibru atmosferic din ce în ce mai accentuat, cu fenomene meteorologice imprevizibile, cu furtuni ce pot degenera în tornade și descărcări electrice de mare intensitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.