Aplicatiile terapiei fotopneumatice in dermatologie si cosmetica

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Anterior inceperii tratamentului, am testat efectul PPx asupra pielii pacientului in cauza prin aplicarea unui spot luminos si urmarirea reactiei locale timp de 5 minute la fototipurile I-IV si 24-72 ore la fototipurile V-VI. Aria de tratat a fost fotografiata si apoi parul de la suprafata pielii a fost indepartat prin radere, pentru a preveni arsura pielii. Nevii pigmentari din zona tratata au fo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aplicatiile terapiei fotopneumatice in dermatologie si cosmetica

Anterior inceperii tratamentului, am testat efectul PPx asupra pielii pacientului in cauza prin aplicarea unui spot luminos si urmarirea reactiei locale timp de 5 minute la fototipurile I-IV si 24-72 ore la fototipurile V-VI. Aria de tratat a fost fotografiata si apoi parul de la suprafata pielii a fost indepartat prin radere, pentru a preveni arsura pielii. Nevii pigmentari din zona tratata au fost acoperiti cu un plasture compact, alb.

S-a evitat aplicarea PPx in zonele cu tatuaj permanent. Toate persoanele din incapere s-au protejat cu ochelari speciali pentru prevenirea lezarii retinei de catre lumina intens pulsata.
Am utilizat un aparat de terapie fotopneumatica marca Aestera, care are capete aplicatoare inteligente "Intellitips" de diferite dimensiuni si cu filtre specifice pentru epilare, tratamentul petelor vasculare sau pigmentare, pentru acnee si pentru fotoreintinerire.
Compararea aspectului clinic pre- si post-tratament s-a realizat pe baza imaginilor digitale.

In vederea epilarii, pacientele au sistat smulgerea firelor de par cu 1 luna inaintea primei sedinte de tratament facial si cu 2 luni pentru tratamentul corporal si apoi pe toata durata tratamentului. Firele care se exteriorizeaza intre timp pot fi taiate, dar in nici un caz, smulse.
Numarul si ritmul sedintelor precum si intensitatea luminii folosite au variat in functie de zona care trebuia epilata, cantitatea si calitatea firului de par.

In general, sedintele au fost spatiate la 4 saptamani pentru fata, la 6 saptamani pentru zonele axilara, perimamelonara, linia alba, inghinala, fese si la 8 saptamani pentru toracele posterior si membrele inferioare. O sedinta dureaza intre 5-30 minute, in functie de aria de tratat, iar persoana poate sa revina imediat in societate sau la locul de munca. Pentru tratamentul rozaceei si al leziunilor pigmentare s-au efectuat 3-6 sedinte, la intervale de 4 saptamani. Local s-a asociat o crema ecran solara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.