Aplicatiile implantologiei orale

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Cele mai frecvente motive variaza de la "Nu-mi place felul in care arat" la "Am purtat proteza timp de 37 de ani si nu o mai suport".
Cateodata, discutia poate dezvalui amanunte care nu reies din descrierea initiala a pacientului. De exemplu, un pacient poate sa spuna ca lucrarile sale protetice nu mai sunt eficiente, dar ulterior poate descrie unele dureri in ATM care apar in timpul mastic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aplicatiile implantologiei orale

Cele mai frecvente motive variaza de la "Nu-mi place felul in care arat" la "Am purtat proteza timp de 37 de ani si nu o mai suport".
Cateodata, discutia poate dezvalui amanunte care nu reies din descrierea initiala a pacientului. De exemplu, un pacient poate sa spuna ca lucrarile sale protetice nu mai sunt eficiente, dar ulterior poate descrie unele dureri in ATM care apar in timpul masticatiei. Aceste informatii suplimentare pot constitui un ajutor extrem de important in diagnostic.

Daca un pacient acuza deficiente fizionomice, acestea trebuie plasate in context. Implantologia orala uneori nu poate rezolva aceste cerinte sau nevoi ale unei persoane a carei scop final este o schimbare radicala a aspectului.Daca insa deficientele functionale sunt principala nemultumire a pacientului, atunci acestea se pot rezolva de cele mai multe ori prin implanturi dentare.La consultatia initiala, pacientul va completa un chestionar de sanatate, care, coroborat cu examenul clinic si paraclinic (de laborator si radiolo gic), va incadra pacientul in una din cele 5 clase de risc chirurgical, formulate de Asociatia Americana de Anestezie:

• Clasa I include pacientii clinic sanatosi si care duc o viata normala
• Clasa II cuprinde pacientii cu cu unele afectiuni care sunt tinute sub control cu medicatie adecvata, permitandu-le o viata normala (de exemplu un pacient hipertensiv, care cu medicatie antihipertensiva mentine o tensiune arteriala normala).
• Clasa III cuprinde pacientii cu multiple afectiuni, cum ar fi HTA severa sau diabet insulino-dependent, afectiuni care impiedica unele activitati din viata de zi cu zi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.