Aplicatie informatica

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ideea a fost aceea de a crea o retea care sa permita accesul rapid la informatii din diferite domenii.
In 1980 National Science Foundation (NSF) a realizat un proiect de modernizare a ARPANet implementand o retea moderna, cu o viteza de transfer a informatiilor superioara. Aceasta noua arhitectura a fost denumita Internet si conecta calculatoare apartinand guvernelor, institutiilor educatio[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aplicatie informatica

Ideea a fost aceea de a crea o retea care sa permita accesul rapid la informatii din diferite domenii.
In 1980 National Science Foundation (NSF) a realizat un proiect de modernizare a ARPANet implementand o retea moderna, cu o viteza de transfer a informatiilor superioara. Aceasta noua arhitectura a fost denumita Internet si conecta calculatoare apartinand guvernelor, institutiilor educationale si de cercetare.

Internet-ul a devenit o retea educationala si de cercetare, functionand ca un intreg.
Au existat patru functii de baza ale internet-ului: posta electronica (e-mail), Usenet, Telnet si transferul de fisiere. E-mail-ul era folosit, ca de altfel si astazi, pentru trimiterea de mesaje; Usenet este un forum public unde se pot posta sau citi mesaje; Telnet-ul permite conectarea la un calculator folosind partea TCP a TCP/IP, in timp ce transferul de fisiere permite trimiterea de fisiere de la un sistem la altul.

In forma actuala, internet-ul reprezinta o retea ce conecteaza zeci de milioane de persoane din intreaga lume. Guverne, universitati, persoane fizice, firme, folosesc zilnic internet-ul pentru a comunica, in scopuri educationale, pentru divertisment sau comert.
Nu cu mult timp in urma insa, mediul Internet-ului era unul foarte elitist. Chiar si dupa ce universitatile au inceput sa acorde studentilor acces la Internet a existat un oarecare aer de separatism intre utilizatorii acestuia., aceasta comunitate ramanand una cu caracter privat.

Totusi, ideea era aceea ca Internet-ul sa devina o retea deschisa, publica, resursele sale putand sa creasca in mod exponential.
Sistemul cunoscut astazi sub numele de web isi are originile tehnice Elvetia. In martie 1989, Tim Berners-Lee, cercetator la Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire (CERN), European Laboratory for Particle Physics Geneva, a propus un sistem hypertext care sa permita cercetatorilor impartasirea eficienta a informatiilor.

World Wide Web a aparut ca un mijloc de a accesa informatii plasate pe calculatoare diferite, in mod transparent, ca si cand s-ar afla pe acelasi calculator. In esenta, un utilizator care priveste o pagina web poate sa sara la o alta pagina web, care poate sa fie pe acelasi calculator sau pe cu totul alt calculator din Internet. Trecerea intre parti diferite ale aceluiasi document nu este un concept nou, acest lucru fiind anterior, cu deosebirea ca toate portiunile care compun documentul se afla in acest caz pe acelasi calculator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.