Aplicarea principiilor ecomarketingului in diverse activitati economice

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cererea de bunuri si servicii ecologice este in permanenta crestere in
perioada actuala. Aceasta cerere conditioneaza comportamentul
consumatorilor si al industriilor, isi exercita influenta si asupra cadruluilegislativ.In vederea prevenirii poluarii si protejarii mediului ambiant, subpresiunea asociatiilor ecologiste si legislatiei privind protectiaconsumatorilor, cresc investitiile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aplicarea principiilor ecomarketingului in diverse activitati economice

Cererea de bunuri si servicii ecologice este in permanenta crestere in
perioada actuala. Aceasta cerere conditioneaza comportamentul
consumatorilor si al industriilor, isi exercita influenta si asupra cadruluilegislativ.In vederea prevenirii poluarii si protejarii mediului ambiant, subpresiunea asociatiilor ecologiste si legislatiei privind protectiaconsumatorilor, cresc investitiile facute in ramurile productive aleeconomiei(industrie, agricultura, transporturi etc.) a caror eficienta este dedorit sa fie maxima.

In acest context marketingul ofera un vast camp de actiune prin
adaptarea si aplicarea la specificul actiunilor ecologiste a principiilor,metodelor si tehnicilor sale specifice, prin gestiona-rea rationala a actiunilorecologice, optimizand raportul dintre eforturile facute si rezultatele obtinute,dintre care unele mai greu de cuantificat, ceea ce plaseaza actiunile cuprioritate in marketingul social, domeniu vast din care face parte simarketingul ecologic (ecomarketingul).

Dezvoltarea stiintei si tehnicii a atras cu sine si aparitia fenomenelor
de degradare a mediului inconjurator. Omul modern a preferat ruperea
echilibrului om-natura in favoarea unei dezvoltari rapide si de multe orianacronice a societatii, fara a lua in calcul si reversul "medaliei". Progresultehnic si tehnologic ultrarapid a avut ca efect degradarea mediului in caretraim. Mentinerea actualului ritm de dezvoltare a societatii, fara a lua incalcul si mediul ca sistem, va duce cu siguranta la dezechilibre naturalemajore, punand in pericol, in ultima instanta, chiar existenta speciei umane,a planete i in general.

Incepand cu a doua jumatate a secolului nostru, omul a devenit din
ce in ce mai constient de necesitatea adoptarii unor masuri de protectie siconservare a mediului, luand astfel nastere o serie de tratate, conventiiinternationale, menite sa reglementeze problemele legate de poluareamediului inconjurator. Conjunctura economica actuala nu favorizeazaincluderea protectiei mediului printre criteriile pe baza carora sefundamenteaza strategia dezvoltarii economice a Romaniei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.