Apele Terrei

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.71

nivel: Liceu

Apa determina natura lumii fizice si biologice pe planeta noastra si reprezinta cea mai importanta substanta chimica. Apa este un constituent major al corpului animal si al mediului inconjurator in care traim.In industria chimica ,apa se foloseste ca materie prima,ca mijloc de racire si de incalzire,in procesele de dizolvare,recristalizare,purificare, distilare,hidroliza ,ca mediu de reactie etc.A[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apele Terrei

Apa determina natura lumii fizice si biologice pe planeta noastra si reprezinta cea mai importanta substanta chimica. Apa este un constituent major al corpului animal si al mediului inconjurator in care traim.In industria chimica ,apa se foloseste ca materie prima,ca mijloc de racire si de incalzire,in procesele de dizolvare,recristalizare,purificare, distilare,hidroliza ,ca mediu de reactie etc.Apa este cea mai raspandita substanta in natura.Ea se gaseste in toate cele trei stari de agregare:sub forma de vapori in atmosfera, sub forma lichida in rauri, mari si oceane si sub forma solida in zapada si gheata.

In scoarta Pamantului se gaseste apa de infiltratie si mari cantitati de apa legata sub forma de apa de constitutie sau de cristalizare in diferite minerale. Apa naturala sau bruta nu este niciodata pura;ea este impurificata cu oxigen, azot, amoniac, dioxid de carbon, oxizi de azot, hidrogen sulfurat, dioxid de sulf si unele substante organice.
Apa raurilor dizolva sarurile a caror natura depinde de compozitia straturilor pe care le intalneste .Astfel,apa dizolva caronantii sub forma de carbonati acizi , sulfati de calciu si magneziu, formand ape dure.

Apa marilor contine saruri de sodiu ,potasiu, magneziu, calciu si sub forma dizolvata. Dupa compozitia chimica a sarurilor care predomina, apele naturale pot fi ape calcaroase, care contin saruri de calciu, ape feruginoase, care contin suspensii de hidroxid de fier , ape alcaline care contin carbonati acizi alcalini si alcalino-pamanteni, ape selentioase, care contin sulfati de calciu si magneziu.
Poluarea este definita ca acea schimbare a compozitiei apei care o face daunatoare pentru sanatatea oamenilor, si duce la deteriorarea florei si faunei din mediul acvatic.80%din poluarile marine provin de pe uscat, pe calea fluviilor, deversarilor de pe coasta sau din atmosfera.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.