Apele Romane - Management

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Conditiile ce trebuie indeplinite de apa potabila sunt prevazute in acte normative, precizandu-se caracteristicile organoleptice, fizice, chimice, radiochimice, biologice si alimentare. Ca agent de racire trebuie limitat continutul apei in suspensii si substante corozive, iar pentru apa de irigat este foarte importanta concentratia de saruri solubile. In cazul utilizarii industriale, apa va indepl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apele Romane - Management

Conditiile ce trebuie indeplinite de apa potabila sunt prevazute in acte normative, precizandu-se caracteristicile organoleptice, fizice, chimice, radiochimice, biologice si alimentare. Ca agent de racire trebuie limitat continutul apei in suspensii si substante corozive, iar pentru apa de irigat este foarte importanta concentratia de saruri solubile. In cazul utilizarii industriale, apa va indeplini caracteristici fizico-chimice specifice pentru prcesele respective (puritatea maxima pentru productia de medicamente).

Se estimeaza ca planeta dispune de 1,37 miliarde kmA³de apa, dar circa 97,2% este constituita din apa marilor si oceanelor. Omul dispune numai de apele de la suprafata solului - adica de aproximativ 30000 kmA³ , ceea ce inseamna circa 0,002% din total.Consumul de apa ce revine pe om/zi variaza inre 3 litri, in zonele aride ale Africii si de 1.045 litri la New-York, de exemplu.

Agricultura consuma aproximativ 80% din apa folosita de catre oameni, ceea ce a reprezentat 150 kmA³ de apa in anul 1900, 500 kmA³ apa in 1974 si se estimeaza la 1.400 kmA³ pentru anul 2000. Din datele prezentate rezulta ca, in secolul actual, s-a realizat o crestere a consumului de apa aproape de zece ori si ca datorita volumului de apa limitat, in anul 2001, planeta noastra nu va putea suporta o populatie mai mare de 20 miliarde de locuitori.

In tara noastra, necesarul de apa in 1980 depasea stocul de aproximativ patru ori, iar pentru anul 2000, se prelimina o depasire a acestuia de aproximativ 15 ori. Asemenea estimari au tinut seama de regimul natural de scurgere a apelor din reteaua interioara, excluzand Dunarea si apele subterane. Daca se iau in considerare si sursele potentiale, pentru anul 2000, necesarul va reprezenta un volum care va depasi stocul de aproximativ 6 ori.

Bilantul global al apei poate fi influentat favorabil prin aplicarea unor masuri tehnico-organizatorice, care pot contribui la cresterea volumului de apa recirculata in industrie, micsorandu-se astfel consumurile de apa nerecuperabila.Apele restituite sunt pae uzate, care au compozitia fizico-chimica si bacteriologica diferita fata de apa prelevata. Substantele si agentii care isi schimba caracteristicile initiale ale apelor naturale in care sunt evacuate se numesc poluanti.

In ceea ce priveste apa, prin poluare se intelege alterarea calitatilor fizice, chimice si biologice ale acesteia produsa direct de catre unele activitati umane sau de unele procese naturale, care o fac improprie pentru folosirea normala in scopurile in care aceasta folosire era posibila inainte de a interveni alterarea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.