Apelarea potentialilor clienti

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.82

nivel: Facultate

Una dintre particularitatile unei prezentari de proasta calitate printr-un apel rece este inexistenta unor intrebari adecvate. Oamenii isi pierd credibilitatea daca iti axezi intrebarile pe ceea ce ai vrea sa vinzi, in loc sa incerci sa afli ce ar fi dispus sa cumpere ascultatorul. Sunt momente in care clientul isi concentreaza toata energia gandindu-se la motivele pe care le-ar putea gasi pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apelarea potentialilor clienti

Una dintre particularitatile unei prezentari de proasta calitate printr-un apel rece este inexistenta unor intrebari adecvate. Oamenii isi pierd credibilitatea daca iti axezi intrebarile pe ceea ce ai vrea sa vinzi, in loc sa incerci sa afli ce ar fi dispus sa cumpere ascultatorul. Sunt momente in care clientul isi concentreaza toata energia gandindu-se la motivele pe care le-ar putea gasi pentru a-ti inchide telefonul. Totusi, poti intoarce lucuruile in favoarea ta prin pregatirea intrebarilor inainte de efectuarea apelului.

Ia o foaie de hartie si imparte-o in trei coloane. Si in coloana din stanga scrie toate beneficiile aduse de produs sai serviciu. Coloana din mijloc numeste-o "Nevoi/Probleme rezolvate", iar in dreptul fiecare beneficiu specifica problema sau nevoia clientului caruia i se gaseste rezolvarea. A treia coloana numeste "Intrebari". Pentru fiecare nevoie sau problema gaseste o intrebare. Bineinteles ca nu vei putea transcrie intrega convorbire. Exista prea multe cai pe care conversatia ar putea devia. Tot ceea ce poti sa faci este sa te pregatesti, sa te concentrezi, sa incerci sa previi orice varianta.

De asemenea, iti poti imbunatati cunostintele despre nevoile clentilor determinandu-i sa asocieze produsul cu solutia problemelor lor. Daca sustin ca e o pierdere de timp, cere-le detalii. Daca sustin ca e o pierdere de bani, cere-le detalii.In cele din urma, trebuie sa revii asupra ideilor confuze pentru a le clarifica. De exemplu, daca un client iti va spune "Ma voi gandi la propunerea dumneavoastra. Vom pastra legatura", raspunde-i "Ce inseamna "vom pastra legatura ?" Ca ar fi bine sa revin ?"
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.