Aparitia primei dentitii

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.48

nivel: Facultate

Nu va autocompatimiti. incetati sa va mai considerati vulnerabil. Daca va pastrati cu incapatanare si chiar va cultivati aceasta opinie, ea e pe juAZmatate implinita, in schimb, invatati sa faceti din anxietate un stimul, si nu un handicap. Cand sunteti pe cale sa vorbiti unui grup de persoane necuAZnoscute, de exemplu, abordati aceasta imprejurare ca pe o provocare, nu ca o amenintare. Descoperit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aparitia primei dentitii

Nu va autocompatimiti. incetati sa va mai considerati vulnerabil. Daca va pastrati cu incapatanare si chiar va cultivati aceasta opinie, ea e pe juAZmatate implinita, in schimb, invatati sa faceti din anxietate un stimul, si nu un handicap. Cand sunteti pe cale sa vorbiti unui grup de persoane necuAZnoscute, de exemplu, abordati aceasta imprejurare ca pe o provocare, nu ca o amenintare. Descoperiti provocarea. Anxietatea apare adesea cand oamenii au prea multe lucruri de facut dintr-o data, in loc sa va considerati problemele ca avand un caracter strict negativ, ganditi-va la viata ca la o perioada plina de actiune, variata si provocatoare.

Daca v-ati intemeiat o familie, de exemplu, ganditi-va ca intr-o zi veti regreta absenta copiilor care acum va fac griji si va dau dureri de cap. "Modul de a aborda problemele face diferenta", expliAZca dr. Vittone. Evitati alcoolul. Berea, vinul si alte bauturi alcoolice pot exacerba anxieAZtatea. "Initial, imediat dupa ingerare, alcoolul diminueaza anxietatea", spuAZne dr. Vittone. "Dar cand se elimina din organism, efectul este contrar." Adesea oamenii sunt mai anxiosi a doua zi dupa chef. Evitati pe cat posibil alcoolul sau limitati consumul la 1-2 pahare pe zi.

incercati calmarea cu valeriana. Anxietatea nu e ceva nou sub soare. Din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat alinarea cu ierburi. Dupa opinia fiziuni gingivale. La altii, in schimb, gingiile se inrosesc si devin dureroase, iar copilul poate fi mai agitat decat de obicei, un obraz poate fi mai congesAZtionat decat celalalt. Ei au adesea o productie mare de saliva si vor sa roaAZda orice le este la indemana -- jucarii, tetinele biberoanelor si chiar mame-loanele dvs. Salivarea si tendinta de a baga orice in gura fac parte din comportamentul normal al copilului pe la 4 luni, asa ca acestea nu sunt semAZne de necontestat ca dentitia va erupe.

Consultati medicul sau asistentul pediatru care vine la domiciliu daca va ingrijoreaza copilul -- nu confundati o temperatura ridicata, un puseu diaAZreic sau o criza neobisnuita de tipete cu eruptia dintilor. Eruptia dentitiei nu imbolnaveste. Pana in perioada victoriana, eruptia primei dentitii era consiAZderata sursa a fel de fel de evenimente si era chiar consemnata in certificaAZte sau in registre ale bisericii drept cauza a mortii. "Nonsens total", exclaAZma medicul de familie Stephen Amiel. "Eruptia dentitiei produce dinti si cam atat."
Daca aparitia primei dentitii va deranjeaza, ca si pe copil, iata cateva moAZduri in care puteti diminua anxietatea dvs. si disconfortul copilului.

Racoriti gingiile micutului. "Mestecarea unor colacei speciali, mai ales aceia pe care ii puteti pastra in frigider, este foarte eficienta si alina gingiiAZle dureroase", spune asistenta medicala de pediatrie Linda Jonides. "Pentru un copil de 6 luni sau mai mare, chiar si o flanela curata si rece pe care o poate molfai este de folos."
Nota: Nu cumparati colacei umplute cu altceva decat apa -- daca se sparg in gura copilului, lichidul ar putea fi nociv. Si nu legati niciodata co-lacelul in jurul gatului copilului: s-ar putea strangula.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.