Aparentele - prima impresie

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Daca acest lucru se intampla, nu este pentru ca il dorim . Desigur aceasta nu este o regula , ci daca cei care sunt implicati sunt capabili sau nu, de a judeca,de aprecia cat mai corect corect pe celalalt si de a-i da in acelasi timp, o prima aparenta favorabila.
Deci, se poate spune ca prima interactiune cu o persoana are doua laturi: pe de o parte, a-ti face despre celalalt nu o imagin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aparentele - prima impresie

Daca acest lucru se intampla, nu este pentru ca il dorim . Desigur aceasta nu este o regula , ci daca cei care sunt implicati sunt capabili sau nu, de a judeca,de aprecia cat mai corect corect pe celalalt si de a-i da in acelasi timp, o prima aparenta favorabila.
Deci, se poate spune ca prima interactiune cu o persoana are doua laturi: pe de o parte, a-ti face despre celalalt nu o imagine buna sau proasta, ci una relativ corecta si pe de alta parte, a obtine o impresie favorabila despre sine.

Deci, prima impresie este un proces in care atentia este indreptata simultan asupra propriei persone si asupra celuilalt. In acest fel, ea se dovedeste a fi o realitate complexa, influientata de trei factori: asteptarile, atractivitatea si similaritatea.
Ne este cunoscuta replica: "esti altfel decat ma asteptam". Adica cum altfel (apare intrebarea fireasca) - mai bine, sau mai rau? Uneori, prima impresie este mult peste asteptari, alteori sub ele. Desigur ca prima situatie avantajeaza pe toata lumea, depinde cat de mult ne intereseaza parerea celuilalt si ce interese avem de la el.

Aici intervine si al doilea factor atractia fizica - foarte importanta in crearea unei impresii. Imaginea noastra este cea ofera prima un impact pozitiv sau negativ asupra celuilalt. Intr-un timp scurt suntem analizati de ochii celuilalt, ; dar odata depasita aceasta prima faza (imi place sau nu) celelalte sunt mai usoare
In ceea ce priveste similaritatea. As putea spune doar atat..De multe ori am auzit cine se aseamana, se aduna care vrea sa spuna ca intotdeauna cautam sa fim impreuna cu cei care sunt asemanatori noua, cu care avem ceva in comun.

In concluzie ar trebui sa retinem ca prima impresie conteaza, dar nu trebuie sa fie definitorie . Toti vrem o a doua sansa, pentru ca nu suntem perfecti si putem fi "prinsi" de situatie si nepregatiti. Putem avea la fel de usor momente bune si rele si daca am fost prinsi intr-unul din cele rele, nu inseamna ca asa suntem de obicei. Asadar, daca ne aflam in situatia din urma, trebuie sa cerem dreptul la o a doua incercare - numai in cazul in care parerea celuilat conteaza.
Cam asta e parerea mea despre aparente si cat conteaza ele in viata noastra
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.