Aparatul reproducator feminin

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.60

nivel: Gimnaziu

Intreaga zona devine umeda. Muschii pelvieni se contracta si apoi se relaxeaza in timpul orgasmului. Intre una si doua treimi din deschiderea vaginala este acoperita de himen pana cand acesta este rupt in timpul actului sexual sau printr-o penetrare cu un alt obiect sau chiar in timpul mersului pe bicicleta sau calare. Vaginul se afla intre uretra si rect.

Daca o femeie nu este exc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aparatul reproducator feminin

Intreaga zona devine umeda. Muschii pelvieni se contracta si apoi se relaxeaza in timpul orgasmului. Intre una si doua treimi din deschiderea vaginala este acoperita de himen pana cand acesta este rupt in timpul actului sexual sau printr-o penetrare cu un alt obiect sau chiar in timpul mersului pe bicicleta sau calare. Vaginul se afla intre uretra si rect.

Daca o femeie nu este excitata peretii vaginali se ating. Cand vaginul este stimulat un lichid alunecos este produs si vaginul se dilata sau se deschide. Vaginul se poate dilata suficient cat sa permita nasterea unui copil. Din acest motiv nu exista un penis prea gros pentru un vagin. Vaginul se intinde de la deschiderea vaginala catre cervix (deschiderea catre uter). Dimensiunea medie a canalului vaginal este de aproximativ 8 cm poate 10 cm pentru femeile care au nascut.

Poate parea putin fata de dimensiunile unui penis dar in timpul excitarii cervixul se ridica si fornixul se poate intinde inspre interiorul corpului atat cat este necesar pentru ca penisul sa poata patrunde. Dupa terminarea actului sexual vaginul se contracata si permite cervixului sa revina in interiorul fornixului care are forma unei cupe retinand perfect sperma.

La fiecare capat al deschiderii vaginale se afla glandele lui Bartholin care produc cantitati mici de lichid lubrifiant pentru a mentine umede labiile inferioare in timpul excitarii. In continuare se afla glandele himenului care secreta lichid lubrifiant pentru intreaga lungime a canalului vaginal.

Perineul: este scurta portiune de piele ce porneste de la partea inferioara a vulvei si ajunge pana la anus. Acesta se rupe de obicei in timpul nasterii pentru a permite iesirea copilului iar acest lucru este aparent normal. Exista doctori care taie perineul chiar inainte de nastere deoarece considera ca ruptura ce se produce in timpul nasterii este mai dureroasa decat o interventie chirurgicala, dar statisticile arata ca o astfel de practica poate creste riscul unei infectii.

Cervixul: este deschiderea catre uter. Acesta variaza in diametru de la 1 mm la 3 mm depinzand in ce faza a ciclului menstrual se afla cand se face masurarea. Cervixul este uneori acoperit cu mucus cervical pentru a-l proteja de infectii; in timpul ovulatiei acest mucus devine un lichid subtire pentru a permite trecerea spermei.

Uterul: reprezinta principalul organ de reproducere feminin. Captuseala uteriului se numeste endometrium, care creste si se modifica in timpul ciclului menstrual pregatindu-se astfel pentru a primi un ovul fecundat.Uterul este alcatuit din muschi puternici care ajuta la impingerea in afara a copilului in timpul nasterii.

Ovarele: Indeplinesc doua functii: secretarea estogenului si progesteronului, hormonii sexuali feminini, si producerea ovulului matur. La nastere, ovarele contin aproape 400000 de ovule si acestea sunt toate ovulele pe care o femeie le va avea. Oricum numarul este mai mult decat va avea nevoie o femeie, din moment ce numarul de cicluri menstruale este aproximativ de 500.

Dupa ce ajunge la maturitate un singur ovul coboara pe tubul falopian, o calatorie de 3 sau 4 zile aceasta fiind perioada de fertilitate maxima a unei femei si in care o sarcina poate aparea. Ovulele care nu sunt fecundate sunt eliminate in perioada de menstruatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.