Apa si rolul ei

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Viata nu ar fi fost posibila in zonele de desert daca animalele din aceste zone nu ar fi invatat sa se ascunda ziua de caldura si daca nu ar fi avut posibilitatea de a impiedica evaporarea apei din organism.
In mod obisnuit apa se gaseste in natura intr-un circuit continuu. Astfel apa de suprafata din rauri, fluvii, lacuri, mari si oceane se evapora trecand in atmosfera sub forma de vapori [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Apa si rolul ei

Viata nu ar fi fost posibila in zonele de desert daca animalele din aceste zone nu ar fi invatat sa se ascunda ziua de caldura si daca nu ar fi avut posibilitatea de a impiedica evaporarea apei din organism.
In mod obisnuit apa se gaseste in natura intr-un circuit continuu. Astfel apa de suprafata din rauri, fluvii, lacuri, mari si oceane se evapora trecand in atmosfera sub forma de vapori si este cunoscuta sub denumirea de apa atmosferica.

Sub aceasta forma apa circula sau este purtata de curentii de aer, pana ajunge in zone cu temperatura mai scazuta, cand se condenseaza si cade la suprafata solului subforma de ploaie, lapovita sau ninsoare, forma denumita apa meteorica.
Calitatea apei potabile Prin Legea Protectiei Mediului (legea numarul 137/1995) articolul 5 A statutul recunoaste tuturor persoanelor dreptul la un mediu sanatos >>.La sfarsitul secolului XX problemele legate de mediul inconjurator au capatat noi dimensiuni. In intreaga lume el se schimba ca rezultat al poluarii si scaderii resurselor naturale: aer, apa, sol, vegetatie.

Aceasta degradare, inca in crestere, conduce la efecte mai mult sau mai putin ireversibile asupra sanatatii. De aceea mentinerea si imbunatatirea acesteia trebuie sa fie in centrul preocuparilor legate de mediu si dezvoltare. Continutul mare de apa folosita in comun de populatie, ofera mari posibilitati ca in conditiile poluarii, apa sa constituie un important factor de imbolnavire.Deteriorarea continua a surselor de apa accentueaza problema mentinerii calitatii apei in special in zonele urbane si acolo unde exista multiple surse de poluare a acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.