Anul marilor evenimente

1x punct

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.55

nivel: Liceu

Oficialii NATO au apreciat eforturile depuse de Romania pentru organizarea summit-ului si s-au aratat incantati ospitalitatea cu care au fost primiti in tara noastra:<
Orasul Bucuresti a fost locatia celui mai mare summit NATO desfasurat vreodata, punand in valoare hotararea Alia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anul marilor evenimente

Oficialii NATO au apreciat eforturile depuse de Romania pentru organizarea summit-ului si s-au aratat incantati ospitalitatea cu care au fost primiti in tara noastra:<
Orasul Bucuresti a fost locatia celui mai mare summit NATO desfasurat vreodata, punand in valoare hotararea Aliantei de a coopera indeaproape cu membrii comunitatii internationale, precum si contributia sa unica la promovarea securitatii si satbilitatii intr-un context strategic aflat in schimbare rapida.

La intalnirea noastra am luat decizii si am oferit noi linii directoare pentru adaptarea continua a NATO la acest context, prin misiunile si operatiile sale, modernizarea structurilor si capacitatilor sale, angajarea mai stransa a altor natiuni si organizatii, precum si deschiderea continua catre includerea unor noi state membre.

Am intarit dialogul si cooperarea cu state si organizatii viatle pentru securitatea noastra. Ne vom intalni din nou anul viitor si la Strasbourg si Khel pentru a sarbatori cea de a 60-a aniversarea NATO, a trece in revista procesul de adaptare si a stabili noiorientari pentru modernizarea Aliantei noastre , pentru ca aceasta sa poata raspunde provocarilor de securiatae ale secolului 21.>>

FORUMUL TRANSATLANTIC 2008 (1-3 Aprilie 2008, Bucuresti)
Conferinta de la Bucuresti este o intrunire la nivel inalt a liderilor politici, formatorilor de opinie si academicienilor pentru a discuta cele mai presante si interesante subiecte ale comunitatii NATO.

Conferinta de la Bucuresti, care vine in continuarea anterioarelor reuniuni la nivel inalt ale NATO, are loc simultan cu Summit-ul Aliantei Nord-Atlantice de la Bucuresti si reprezinta o platforma publica oficiala pentru acesta.Evenimentul este organizat de catre "The German Marshall Fund" din Statele Unite impreuna cu Chathan House si este sustinut de catre Comitetul de Sprijin al Summit-ului NATO 2008.

Resursele energetice globale din ce in ce mail imitate conduc la indicarea subiectului si securitatii energetice ca fiind unul dintre marile provocari ale acestui secol.

In acest context, dezbaterea securitatii energetic la Marea Neagra devine din ce in ce mai necesara. Marea Neagra, cu care Romania se invecineaza, are o pozitie strategica in asigurarea transportului resurselor energetice din Marea Caspica in Europa.

Pentru realizarea unei dezbateri publice a acestui subiect, dar si pentru conturarea unor posibile solutii, Consiliul Euro-Atlantic Romania (CEAR), pri n Fundatia EURISC (European Institute for Risk, Security and Communication Management) impreuna cu Royal United Services Institute-Londra(RUSI), in parteneriat cu Statul Major al Armatei si Ministerul Afacerilor Externe, organizeaza Conferinta "securitatea Regionala, Securitatea Energetica si NATO: problem viitoare si posibilitati".

Evenimentul se va desfasura in marja Summit-ului NATO de la Bucuresti si va beneficia de participarea reprezentantilor NATO si ai Comisiei Europene, specialistilor in problematica energetica, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, analistilor si liderilor politici.

« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.