Anul 2012 - profetie reala sau falsa

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Liceu

De ce anul 2012 este legat de sfarsitul lumii? Insusi faptul ca privim la acest moment ca la un "sfarsit" si nu ca la un "inceput" nu se potriveste cu ceea ce se intampla. Exista cateva mari linii de gandire care subliniaza momentul de transformare radicala al anului 2012.
Mai intai, este faptul ca celebrul calendar maya indica al 13-lea baktun (unitate de masura a timpului) ca sfarsit al [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anul 2012 - profetie reala sau falsa

De ce anul 2012 este legat de sfarsitul lumii? Insusi faptul ca privim la acest moment ca la un "sfarsit" si nu ca la un "inceput" nu se potriveste cu ceea ce se intampla. Exista cateva mari linii de gandire care subliniaza momentul de transformare radicala al anului 2012.
Mai intai, este faptul ca celebrul calendar maya indica al 13-lea baktun (unitate de masura a timpului) ca sfarsit al unei ere; mai precis, solstitiul de iarna din 21 decembrie 2012.

Acest baktun a inceput in 12 august 3114 i.C. iar durata lui este de o cincime din precesia echinoctiilor (o perioada de 26.000 de ani). John Major Jenkins a descoperit ca acest moment de sfarsit coincide cu alinierea cu centrul galactic. Deci, incheiem un ciclu de 26.000 de ani si ne aliniem cu centrul galactic: este exact chemarea de desteptare a umanitatii. Sfarsitul timpului:

Apoi, avem descoperirea lui Terrence McKenna, numita "Unda timpului zero" (TimeWave Zero) care se bazeaza pe sistemul chinezesc I-Ching si descrie grafic fluctuatia dintre obisnuit si noutate, care ne conduce tot spre aceasta data. Unda timpului zero are un maxim de noutate ce tinde spre infinit, exact in momentul solstitiului de iarna din 2012. Cu alte cuvinte, complexitatea vietii moderne apune in acel moment, iar omenirea intra intr-o noua perioada de existenta. Dar acestea nu sunt decat cele mai importante coincidente.

Avem confirmarea stiintifica a faptului ca anul 2012 va fi un an cu o foarte bogata activitate solara, unele previziuni afirmand chiar ca soarele va trece si el printr-o inversare a polilor magnetici (solari) tocmai din aceasta cauza. Ca urmare, situatia de pe Pamant va fi devastatoare. Ganditi-va ce ar insemna ruperea echilibrului dintre campul magnetic terestru (care acum da semnele unei inversari magnetice evidente) si cel solar!. Un lucru e sigur, anume acela ca toata aceasta bulversare a climatului terestru la care asistam acum nu este numai rezultatul incalzirii globale (asa cum nu mai osteneste sa strige mass-media oficiala), ci si al dezechilibrului magnetic planetar la care se adauga cel al soarelui.

Desi toate acestea sunt realitati, tot ceea ce se promite nu iese din tiparele deznadejdii apocaliptice. In ciuda acestui curent general, exista si cercetatori care afirma ca soarele emite de acum si o energie care duce la accelerarea evolutiei spirituale pe aceasta planeta, la pregatirea noastra psiho-fiziologica pentru noile conditii de viata. Evident, cercetatorii reductionisti nu sunt de acord cu asta si incearca din rasputeri sa ne convinga ca apocalipsa e pe drum. Cred ca cea mai buna atitudine este sa ramanem deschisi si plini de speranta
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.