Antrax

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.98

nivel: Facultate

Receptivitate - toate animalele homeoterme. Cele mai receptive sunt ovinele si caprinele, urmate de taurine, cabaline, bubaline, camelide, cervidee, si alte ierbivore domestice si salbatice. Porcinele si carnasierele sunt mai putin sensibile, la pasari apare foarte rar. Porcul pitic si unele rase algeriene de oi au o rezistenta genetica fata de infectia carbunoasa. La om se intalnesc forme lo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Antrax

Receptivitate - toate animalele homeoterme. Cele mai receptive sunt ovinele si caprinele, urmate de taurine, cabaline, bubaline, camelide, cervidee, si alte ierbivore domestice si salbatice. Porcinele si carnasierele sunt mai putin sensibile, la pasari apare foarte rar. Porcul pitic si unele rase algeriene de oi au o rezistenta genetica fata de infectia carbunoasa. La om se intalnesc forme localizate si forme septicemice. Animalele tinere, din rase perfectionate sau cele stresate, sunt mai sensibile.

Surse si cai de infectie - in timpul bolii germenii sunt eliminati prin toate secretiile si excretiile. Cadavrele nedeschise se "autosterilizeaza" in cateva zile, dar daca au fost sfasiate de carnasiere sau pasari rapitoare, germenii sporuleaza asigurandu-si o supravietuire in sol si pot difuza pe suprafete intinse (1g splina contine 4.5 miliarde de germeni). Ierbivorele se contamineaza pe cale digestiva, prin consumul furajelor contaminate, dar ovinele se infecteaza usor si pe cale respiratorie, inhaland sporii continuti in praful de pe terenurile contaminate.

Este posibila si infectia transcutanata la nivelul unor leziuni accidentale sau prin intermediul insectelor hematofage. Porcinele si carnivorele se imbolnavesc prin consum de carne contaminata. La om infectia se realizeaza pe cale digestiva, respiratorie si transcutanata. Infectia se poate realiza atat cu spori cat si cu forme vegetative.Dinamica epidemiologica: sporadic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.