Antivitamine

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

Antivitamina E - din semintele de fasole s-au separat doi antagonisti ai vitaminei E, unul solubil in alcool si termostabil iar altul insolubil in alcool si termolabil.
Antivitamina K - o serie de plante contin compusi cumarinici care produc la animale stari hemoragice.
Antivitaminele tiaminei - sunt reprezentate de tiaminaza prezenta in pesti marini, in moluste, crustacee, in vegeta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Antivitamine

Antivitamina E - din semintele de fasole s-au separat doi antagonisti ai vitaminei E, unul solubil in alcool si termostabil iar altul insolubil in alcool si termolabil.
Antivitamina K - o serie de plante contin compusi cumarinici care produc la animale stari hemoragice.
Antivitaminele tiaminei - sunt reprezentate de tiaminaza prezenta in pesti marini, in moluste, crustacee, in vegetale si microorganisme.
De asemenea in seminte, in cartofi dulci, o serie de legume si fructe s-au pus in evidenta compusi care formeaza cu tiamina complecsi inactivi.

Antivitaminele riboflavinei - sunt reprezentate de galactoflavina, lixoflavina, izorizoflavina, etc. care concureaza cu riboflavina.
Antivitaminele piridoxinei - s-au pus in evidenta in semintele de in si in alte produse care inhiba activitatea piridoxinei.
Antivitaminele acidului nicotinic (PP) - sunt reprezentati de 3-acetil piridina, 6 amino-nicotin-amina, izomiazida care isi exercita actiunea antivitaminica prin blocarea activitatii enzimelor NAD, NADP Se gasesc in special in porumb, in alte cereale.

Antivitamina - biotinei - se gaseste in albusul de ou numita ovidina care formeaza cu biotina un complex ovidina - biotina stabil la hidroliza cu enzime proteolitice, apar astfel carenta in vitamina B6. Prin fierbere dupa cateva minute se distruge aceasta antivitamina.
Antivitamina - acidului ascorbic - ascorbatoxidaza este o enzima care oxideaza acidul ascorbic care se poate realiza la prelucrarea termica a vegetalelor care se face prin incalzire lenta cu mentinerea in zone de temperaturi optime pentru ascorbatoxidaza, reducandu-se astfel activitatea vitaminei C.

Mai sunt prezente polifenolioxidazele, peroxidazele care prin procesele de oxidare cuplata conduc la scaderea continutului de vitamina C.
Antimineralizant - numeroase produse alimente contin substante care complexeaza sau interfereaza in mecanismul de actiune al substantei minerale reducand utilizarea acestora de catre organism fac parte: acidul oxalic, acidul fitic, tioglucozidele (factori gusogeni).
Acidul oxalic - din unele produse alimentare insolubilizeaza o parte din Ca si Mg sub forma de oxalati reducandu-le adsorbtia (se micsoreaza coeficientul de utilizare digestiva a Ca, mineralizarea scheletului se face defectuos si se reduce cresterea organismului).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.