Antireligii

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.00

nivel: Facultate

In final voi face o scurta prezentare a religiilor celei mai raspandite in ziua de azi pentru a arata absurditatea si falsitatea lor.Islamismul este o incalcare a drepturilor omului,in special a drepturilor femeii, fiind chiar un pericol pentru femei deoarece acestea sunt complet supuse barbatului,la fel cum un caine e supus stapanului. Aceasta religie este oarecum o forma moderna de scalvie.
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Antireligii

In final voi face o scurta prezentare a religiilor celei mai raspandite in ziua de azi pentru a arata absurditatea si falsitatea lor.Islamismul este o incalcare a drepturilor omului,in special a drepturilor femeii, fiind chiar un pericol pentru femei deoarece acestea sunt complet supuse barbatului,la fel cum un caine e supus stapanului. Aceasta religie este oarecum o forma moderna de scalvie.

Budismul este o religie permisiva spre deosebire de Islamism, dar este absurd deoarece zeul suprem al acesteia este un print mort.Wiccanismul, o religie primitiva si politeista care venereaza zei asemanatori cu cei din Roma sau Grecia antica.

Promoveaza credinta conform careia poti ajuta sau rani oameni cu ajutorul unor incantatii si ritualuri(asemeni triburilor ce traiesc in jungla). Utilitarist vorbind este o religie imorala deoarece, indifferent daca ajuti sau ranesti o persoana, tu vei fi afectat in mod negativ in urma acestei actiuni.

Crestinismul este o religie a interdictiilor(decalogul,posturile, pildele din care reiese ca anumite actiuni sunt daunatoare si prin urmare sunt interzise,si alte fragmente din Biblie in care esti amenintat cu moartea de catre Dumnezeu daca savarsesti anumite fapte).

Modul preferat al doctrine crestine de a supune oamenii este frica de Dumnezeu care te pedepseste fara mila la fiecare greseala(desi este recunoscut faptul ca esti imperfect ca om) si frica de suferinta din viata de apoi, frica de a ajunge in iad(cum am spus si mai devreme,viata dupa moarte este un total non-sens,un simplu oximoron pentru a ii speria pe cei limitati).

Cele doua ramuri ale crestinismului, catolicismul si ortodoxismul sunt o dovada a falsitatii acestei religii.Un exemplu ar fi problema Purgatoriului care este negat de carte ortodocsi.

O dovada ca aceasta religie a fost inventata de oameni este valenta utilitarista pe care o poseda;tot ce promoveaza(modestie, viata echilibrata, amabilitate etc.) si tot ce interzice(crima,viol,furt etc) au rolul de a mentine o societate fericita, de a elimina haosul, pentru ca aceasta sa poata functiona si conducatorii ei sa nu fie deranjati.

Crestinismul este absurd deaorece sustine existent unui zeu atotputernic care a creat interg universul si omul(din tarana); povestea merge mai departe si apare si un fiu al acestui zeu care este oarecum semizeu, dar nemuritor spre deosebire de Ahile al lui Homer, iar mama acestui semizeu care poate metamorfoza apa in vin este o femeie virgina-este incredibil de aberant, dar mai aberant este faptul ca milioane de oameni cred acesta poveste pentru copii. Pot sa accept ca Iisus a existat dar ca era un simplu om,care credea in Dumnezeu, dar care era excesiv de arogant si eventual cu o afectiune psihica.

Opusul crestinismului,satanismul, este la fel de aberant ca acesta,daca nu si mai rau,fiind o religie ce promoveaza crima. Biblia satanista-o biblie crestina rasturnata,la fel ca si crucea- a fost scrisa in anul 1969 de catre Anton LaVey(un om) asa cum evangheliile crestine au fost scrise de Matei, Luca, Marcu si Ioan(mai multi oameni!). De unde ar putea sa stie niste oameni ce au facut acesti zei, daca ei chiar exista?
In cazul Evangheliilor apar chiar diferente intre cele patru, dovada a faptului ca fiind scrise de oameni pot fi false.

Satanismul si crestinismul sunt in contradictie cel mai mult dintre toate religiile: crestinii sustin ca primul barbat a fost Adam si a prima femeie Eva,facuta din coasta lui Adam,iar satanistii sustin ca desi primul barbat a fost Adam, Eva a fost doua femeie, prima fiind Lilith, din component acesteia lipsind coasta lui Adam.

Cea mai mare aberatie a satanismului(dar si un pericol) mi se par ritualurile deoarece pentru unele dintre ele adeptii acestei religii rapesc nou-nascuti si ii ucid ca ofranda pentru zeul lor.

O alta religie care se opune crestinismului, dar mai putin, este iudaismul care neaga existent lui Iisus, figura atat de ridicata in slavi in cadrul doctrine crestine.

Ca un observator al religiilor singurul lucru pe care pot sa il cred este ca toate sunt false din moment ce sunt atat de diferite unele de altele. Daca ar fi doar false poate nu as fi impotriva lor dar toate corup si intuneca ratiunea limitand orizonturile de judecata ale omului.Omul poate rationa in mod corect doar atunci cand s-a eliberat de toate constrangerile religiei.
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.