Ansamblul subteran din Montauk

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.45

nivel: Liceu

De asemenea, este posibil sa dati de canale laterale, si cine stie, poate nimeriti chiar peste o instalatie straina, caz in care va puteti astepta la o primire deloc calduroasa. Daca va propuneti sa vizitati Montauk-ul, retineti toate aceste aspecte si nu va aventurati inutil.
Galeriile subterane din Montauk nu reprezinta propriu-zis un secret, ci mai degraba o informatie ascunsa in mod del[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ansamblul subteran din Montauk

De asemenea, este posibil sa dati de canale laterale, si cine stie, poate nimeriti chiar peste o instalatie straina, caz in care va puteti astepta la o primire deloc calduroasa. Daca va propuneti sa vizitati Montauk-ul, retineti toate aceste aspecte si nu va aventurati inutil.
Galeriile subterane din Montauk nu reprezinta propriu-zis un secret, ci mai degraba o informatie ascunsa in mod deliberat. Cei cu adevarat interesati pot gasi referinte la ele in diferite surse.

De pilda, cine consulta o harta geodezica de dinainte de 1940 poate vedea o colina la iesirea din oras, dupa care drumul pana la far este complet plat. O harta din anii 60 arata aparitia mai multor coline in acest spatiu. Dupa parerea mea, acestea sunt facute de mana omului, nu de natura. Explicatia este legata de faptul ca regiunea Camp Hero a functionat ca baza militara intre anii 40 si sfarsitul anilor 60. Pentru a ajunge la far (care continua sa fie si astazi proprietate guvernamentala) erai nevoit sa treci printr-un punct de verificare militara. Cumpararea farului a fosta facuta de Alexander Hamilton la ordinul presedintelui Washington.

Prin anii 40 s-a derulat aici un proiect de constructie important. Au aparut astfel un grup de cladiri pe noua niveluri, sub care s-au construit alte doua niveluri subterane. In fina, acestea au fost acoperite cu pamant, transformandu-se in cele doua dealuri care pot fi vazute astazi in interiorul bazei. Unul dintre ele este Radar Hill (Dealul Radarului), pe care este asezat turnul transmitatorului.
Buncarurile au fost construite prin consolidarea altora mai vechi, de prin anii 20 (data atestata prin studierea cablurilor ramase pana astazi).

Ulterior, ele au fost reconstruite si li s-au adaugat facilitati noi. Dupa incheierea proiectului de constructie, a aparut un ansamblu subteran pe patru nivele care putea fi folosit de Guvern ca adapost antiaerian. Scopul sau oficial era acela de a adaposti in caz de atac toti membrii administratiei federale din regiunea de nord-est a Americii. Desi rolul real al bazei Camp Hero a fost ascuns in mod deliberat, este cert faptul ca ea a reprezentat odata cartierul general al armatei in regiunea de nord-est.

Cand a inceput Proiectul Montauk, pe la sfarsitul anilor 60, ansamblul subteran ajunsese la sase niveluri. Ultimele doua fusesera adaugate prin anii 50 (exista rapoarte care atesta ca in acea perioada s-au executat lucrari de consolidare, pentru ca farul sa nu se prabuseasca in ocean). Bucati mari de stanca au fost smulse din pamant, faramitate si acoperite cu nisip, consolidand astfel Montauk Point.

Cunosc personal un individ care a lucrat pe santier prin anii 60 si care mi-a marturisit un aspect curios pe care l-a observat in timp ce se plimba printre stanci. Mi-a spus ca a observat la baza unei stanci un tunel din care iesea un excavator care arunca pamant la baza stancii. Era vorba probabil de o prelungire a nivelului sase al ansamblului subteran. Este posibil ca stancile smulse din sol cu care s-a consolidat Montauk Point sa fi fost aduse chiar prin acest tunel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.