Anotimpurile vietii sau modelul West-Point

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In plus, gama teribilismelor este imensa, de la inocentele sfidari ale drepturilor, prejudecatilor si autoritatilor parintesti, pana la adoptarea viciilor (fumat, droguri, alcool etc) si conduitele antisociale (furt, violenta, crima). In plan sentimental se consuma primele experiente afective care, de asemenea, pot marca decisiv individul pentru viata de familie. Esecurile afective ale adolescente[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anotimpurile vietii sau modelul West-Point

In plus, gama teribilismelor este imensa, de la inocentele sfidari ale drepturilor, prejudecatilor si autoritatilor parintesti, pana la adoptarea viciilor (fumat, droguri, alcool etc) si conduitele antisociale (furt, violenta, crima). In plan sentimental se consuma primele experiente afective care, de asemenea, pot marca decisiv individul pentru viata de familie. Esecurile afective ale adolescentei pot declansa complexe fata de sexul opus, fata de viata conjugala uneori insurmontabile.

Din nefericire, educatia pentru viata de familie, desi absolut necesara, este cea mai neglijata activitate educativa in scoala si in familie. Asa se intampla ca, experientele fortuite si efectele, de cele mai multe ori nocive ale mass-media (explozia de erotism si pornografie de pe ecranele cinematografelor si televiziunii nu pot fi decat maligne) pot dezechilibra profund tanarul sub raport etico-moral, facand extrem de dificila recuperarea sa ulterioara prin asimilarea valorilor etnice clasice ale casatoriei si familiei.
Intrarea in maturitate (22-28ani).

Intrarea in maturitate constituie un moment, mai bine zis un proces crucial in viata individului cu un destin normal, firesc.
Acum se realizeaza marile optiuni individuale cu privire la: ocupatie sau profesiune; casatorie si familie; valori; stilul de viata.
Sunt optiuni "extrase" din experientele "anotimpurilor" anterioare si chiar fundamentale pe efectele formative ale acestora. Lor li se adauga insa: valori noi, asteptari, proiecte, obiective, strategii de viata, posibilitati.

Se structureaza un echilibru in flexibilitate, ca disponibilitate fata de nou si schimbare si stabilitate ca ansamblu de convingeri si opinii pe care persoana le adopta.Acest echilibru este esential pentru intreaga viata a individului. Dar el nu se realizeaza usor. Cand flexibilitatea prevaleaza asupra stabilitatii, individul are tendinta de a-si indeplini superficial obligatiile profesionale si familiale.
H este mereu in cautarea noutatii, avid dupa scimbare, se plictiseste usor fie acasa, fiecla slujba si, adesea, chiar in ambele situatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.