Animale pe cale de disparitie si disparute

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 8.84

nivel: Liceu

Asociația Nature Canada a creat Programul Speciilor pe Cale de Dispariție, încercând să întorcă acest trend, informând publicul despre condiția deplorabilă a sălbăticiei Canadei, aplicând legile existente și susținând programele pentru protecția speciilor pe cale de dispariție și a habitatelor acestora.

Această asociație a condus în mai mulți ani campanii pentru speciile pe cale de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Animale pe cale de disparitie si disparute

Asociația Nature Canada a creat Programul Speciilor pe Cale de Dispariție, încercând să întorcă acest trend, informând publicul despre condiția deplorabilă a sălbăticiei Canadei, aplicând legile existente și susținând programele pentru protecția speciilor pe cale de dispariție și a habitatelor acestora.

Această asociație a condus în mai mulți ani campanii pentru speciile pe cale de dispariție ce au implicat numeroase ONG-uri și membri ai guvernului pentru a stabili legi federale, reușind să obțină Legea Speciilor pe Cale de Dispariție în 2003. Prin această lege, guvernul federal este obligat să ia măsuri pentru reconstrucția habitatelor distruse și să prevină alunecarea speciilor către extincție.

Din păcate, Canada nu își îndeplinește rolurile pentru a proteja viață sălbatică. Legea consituită în 2003 nu protejează toate plantele și animalele care se afla pe cale de dispariție, de aceea în aprilie 2009, Nature Canada a eliberat un raport al performanței guvernului, în urma căruia se prezintă gradul de eșec al acestuia în ce privește obligația față de mediul natural.

Asociația continuă să supravegheze acțiunile guvernului pentru a proteja speciile pe cale de dispariție.
Pinguinii, balenele și delfinii, urșii polari, tigrii bengalezi, cangurii, țestoasele, pescărușii, elefanții africani, cangurii și recifele de corali sunt cele zece specii care sunt în prezent pe cale de dispariție, ca urmare a încălzirii globale, a anunțat World Wide Fund for Nature (WWF).

WWF a lansat, în cadrul campaniei internaționale Earth Hour 2009, raportul “Climate Change and Species” privind cele zece specii pe care impactul schimbărilor climatice le amenință cu dispariția, în decursul acestui secol. Astfel, specialiștii consideră că, în ritmul actual, populația de urși polari va dispărea definitiv în aproximativ 75 de ani.

În ultima mie de ani, populația de tigri bengalezi a scăzut cu 95%, ajungând în prezent la 4.000 de exemplare. Trei subspecii au dispărut definitiv, iar alte patru nu au mai fost observate în mediul sălbatic în ultimii 25 de ani.

În 1998, 16% din recife de corali dispăruseră, în urma unui fenomen de albire. Specialiștii estimează că, până în 2060, se vor înregistra pierderi masive de corali, astfel că, în câteva zeci de ani, 80% dintre aceștia ar putea muri.

Cât privește cangurii din Noua Guinee, 11 din cele 12 specii sunt sub amenințare, dintre care patru sunt în pragul critic.
Pe măsură ce oceanele se încălzesc, speciile de balene și delfini sunt nevoite să se adapteze unui habitat diferit. Multe dintre ele nu reușesc să se adapteze noului mediu de viață, ceea ce le pune în pericol supraviețuirea. Nouă dintre cele 15 specii de balene sunt astăzi amenințate cu dispariția.

În anumite colonii, numărul pinguinilor a scăzut cu până la 66%, din 1983. Temperatura globală în continuă creștere, precum și diminuarea stratului de gheață de la poli reprezintă pentru populațiile de pinguini o adevărată luptă pentru supraviețuire.

Cinci din cele șapte specii de țestoase marine sunt fie amenințate, fie chiar în pragul critic de amenințare, principala cauză constituind-o temperaturile în continuă creștere, care afectează profund ciclul de viață al acestei specii.

În ultimii 10 ani, populația de urangutani a scăzut cu 30-50%. Astăzi, mai puțin de 80.000 de urangutani trăiesc în mediul sălbatic. Principalele cauze ale diminuării sunt incendiile și lipsa hranei, ambele cauzate de creșterile de temperatură.

Studiile predictive arată că țările africane sunt mai vulnerabile la schimbările climatice decât oricare alt teritoriu de pe glob, iar specia de elefanți africani se confruntă deja cu o criză severă de apă și hrană, determinată de creșterile de temperatură.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.