Animale Bolnave

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.57

nivel: Gimnaziu

Personajul principal al romanului, Paul, este un tânăr care căuta de lucru. El se află în gara unui orășel de provincie și așteaptă sosirea decovilului, cu care călătorește până în Nădrag. Pe drum, remarcă o femeie, o văduvă foarte frumoasă ce locuiește în Nădrag. Odată ajuns în oraș, Paul își caută de lucru la fabrica de sobe, unde veneau muncitorii din întreaga provincie și unde îi întâlnește pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Animale Bolnave

Personajul principal al romanului, Paul, este un tânăr care căuta de lucru. El se află în gara unui orășel de provincie și așteaptă sosirea decovilului, cu care călătorește până în Nădrag. Pe drum, remarcă o femeie, o văduvă foarte frumoasă ce locuiește în Nădrag. Odată ajuns în oraș, Paul își caută de lucru la fabrica de sobe, unde veneau muncitorii din întreaga provincie și unde îi întâlnește pe Krinitzki, un uriaș care citea o pildă din Biblie, pe un altul ce părea învățăcelul uriașului și doi tineri.
Înainte de a se instala în baracă și de a plăti pentru ședere, tânărul Paul se îndreptă spre dispensar să-și facă analizele pentru angajare. În drum spre dispensar, află că într-unul dintre atelierele fabricii a avut loc o crimă. Cineva s+a strecurat pe ușa din spate a atelierului și l-a lovit pe muncitorul Simonca cu un ciocan, lăsându-l în comă. Imediat s-a făcut o anchetă, la care au participat locotenentul Condrea, procurorul Remus Alexandrescu, plutonierul Mateiaș și Voștinaru, iar polițiștii consideră că nu sunt suficiente probe pentru a se descoperi criminalul. Totuși, Mateiaș și Condrea îl interoghează pe Leca, un alt muncitor și îl arestează.
Paul, odată întors la baraca muncitorilor, singurul adăpost, îl cunoaște pe Dan Dabici, un adolescent, care venea în fiecare seară să joace cărți. Dan era fiul vitreg al văduvei din decovil, Irina Dabici. Paul află de la muncitori că Leca intrase în conflict cu Simonca pentru o bucată de pământ și de aceea era el cel bănuit și închis. După șase zile, Leca era încă arestat din ordinul procurorului, deși nu erau probe incriminatorii. Au mai fost anchetați și Titus, un student exmatriculat, și Krinitzki.
După aproape o săptămână, se petrece cea de-a doua crimă. A cărei victimă este Dan Dabici, găsit sugrumat în bucătăria propriei locuințe,
Paul s-a dus într-o seară la locuința Irinei și l-a văzut pe Gașpar pătrunzând în casă. În urma unei altercații, Gașpar îl lovește pe Dan. Intrând, Paul dă de trupul lui Dan în sufragerie și fiind întuneric crede că e mort. Însă Dan era doar în comă. Paul se întoarce la baracă și-l anunță pe Miloia, care spune că o să îl anunțe pe Krinitzki. Miloia s-a întors mai târziu și a spus că nu l-a găsit pe Krinitzki. Apoi, Miloia și Paul merg la poliție, unde sunt primiți de un sergentși declară crima. Poliția găsește cadavrul lui Dan, care fusese sugrumat, în bucătărie. Irina, care lipsise de acasă în noaptea crimei, este anchetatăși reținută, fiind eliberată abia a doua zi spre seară. Dan este înmormântat și apoi Irina se întâlnește cu soții Pescariuși cu o fostă iubită a lui Dan, Angela. Irina Dabici organizează o masă simplă.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.