Anii de scoala

1x punct

categorie: Romana

nota: 7.69

nivel: Gimnaziu

Fiecare primul sunet este un început, fiecare ultim sunet este un sfîrșit și un început al sfîrșitului,de fapt în anii de școală se iau cele mai importante decizii și te formezi ca persomalitate pentru a-ți crea o cale a vieții.

Chiar de mic copil,începînd a vorbi, a face primele lucruri, devii o personalitate a timpului tău.Însă școala este acel impozant astru care ni le destăi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anii de scoala

Fiecare primul sunet este un început, fiecare ultim sunet este un sfîrșit și un început al sfîrșitului,de fapt în anii de școală se iau cele mai importante decizii și te formezi ca persomalitate pentru a-ți crea o cale a vieții.

Chiar de mic copil,începînd a vorbi, a face primele lucruri, devii o personalitate a timpului tău.Însă școala este acel impozant astru care ni le destăinuie, ni le dezvăluie și ni le dezvoltă inhibîndu-le în adîncul sufletului nostru cu măreție,pentru a ne fi drag ceea ce facem,ceea ce creăm.

Fiind copii și noi cîndva am fost supuși acestei trepte de la început părînd grea, iar mai apoi incomitent devenind prietenul devotat al spiritului nostru.Prima încercare a fost primul sunet caracteristic oricărui începător-elev.

Primul zîmbet, primul buchet de flori dăruit din suflet profesoarei, primul pas alături de profesoară în clasă, primul sunet de clopoțelul dus în propria mînă de copil pentru a vesti 1 septembrie, toate acestea te fac să te pomenești într-o lume nouă, începătoare, plină de tainele învățăturii, ale cărților, și să te reculegi mai apoi în paginile timpului ca un erou al unei povestiri.

În anii de școală te simți cel mai fericit și vesel copil din lume, alături de colegi și prieteni, căpătînd o adevărată experiență a vieții.În băncile școlii găsești un simplu refugiu al sferei tale, deoarece nu ești în singurătate, sînt și colegii și profesorii care te vor susține mereu , în fiecare clipă.

Deasemenea în anii de școală apar și primele vise, primele dorințe despre viitorul tău.Alături de glume și prieteni te simți mai curajos, stăpînit pe forțele proprii și mai încrezător.În acest minunat timp reușești să devii matur, să înțelegi ceeea ce dorești să devii.

Nu uita niciodată de anii de școală, de colegi și de profesorii care s-au jertfit din greu pentru tine.Spun asta din propria concluzie, căci mîine suntem absolvenți și timpul trece repede, dar mai apoi rămîn numai amintirele despre anii frumoși de școală.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.