Anglo-saxonii

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Francii. Au fost principalii beneficiari ai migratiilor. Unul din primii lor regi, numit Meroveu, ii ajutase pe romani in lupta din Campiile Catalaunice, in anul 451. Istoria urmasilor lui, merovingienii, este legendara pana la regele Clovis (481-511). Acesta a fost primul conducator care i-a unit pe franci si a extins stapanirea lor asupra intregii Galii. Acceptarea crestinismului de catre Clovi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anglo-saxonii

Francii. Au fost principalii beneficiari ai migratiilor. Unul din primii lor regi, numit Meroveu, ii ajutase pe romani in lupta din Campiile Catalaunice, in anul 451. Istoria urmasilor lui, merovingienii, este legendara pana la regele Clovis (481-511). Acesta a fost primul conducator care i-a unit pe franci si a extins stapanirea lor asupra intregii Galii. Acceptarea crestinismului de catre Clovis, in 496, face ca acest an sa fie foarte important pentru istoria Europei apusene, deoarece francii au devenit protectori Bisericii apusene. La moartea lui Clovis, statul s-a impartit intre urmasii sai.

mana primului ministru. Majordomul din Australia pe nume Pepin cel Scurt, a instaurat in 751 o noua dunastie, cea caroligiana. Sub fiul acestuia, Carol cel Mare (768-814), statul franc a devenit un mare imperiu. Carol a cucerit regatul longobard(774), pe cel avar(797) si pe saxoni(772-804). In ziua de Craciun a anului 800, Carol, aflat la Roma, a fost incoronat ca imparat roman de catre papa Leon al III-lea.
De data aceasta, imparatul era un sef german, iar centrul de putereal statului era in nord, inspre Marea Nordului, si nu in sud spre Mediterana.

Dupa moartea lui Carol ideea imperiala a fost preluata de germani, Otto I intemeind in 962 primul reich german, statul fiind insa cunoscut pana in 1806 sub numele de Sfantul Imperiu roman de natie germana.
Date personale: nascut: 2 aprilie 742 la Liege- decedat 28 ianuarie 814 la Aix-la-Chapelle. Avea constitutie fizica robusta(1m 92 inaltime), o inteligenta vie si o fire religioasa. Era un bun calaret, vanator si inotator. Nu stia sa scrie si sa citeasca bine.
A ales o noua capitala imperiala a Europei la Aachen, datorita pozitiei favorabile a orasului dar si datorita faimei apelor termale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.