Angina pectorala tratata de homeopat

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Simptomele anginei pectorale apar la efort fizic sau la emotii, au o durata de 2 pana la 15 minute si cedeaza rapid la repaus si la administrarea nitroglicerinei. Criza dureroasa apare atunci cand fluxul sanguin nu poate asigura necesarul de oxigen al cordului.

Atacurile anxioase sunt dureri cauzate de stres emotional excesiv, efort fizic, temperaturi extreme, mese copioase s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Angina pectorala tratata de homeopat

Simptomele anginei pectorale apar la efort fizic sau la emotii, au o durata de 2 pana la 15 minute si cedeaza rapid la repaus si la administrarea nitroglicerinei. Criza dureroasa apare atunci cand fluxul sanguin nu poate asigura necesarul de oxigen al cordului.

Atacurile anxioase sunt dureri cauzate de stres emotional excesiv, efort fizic, temperaturi extreme, mese copioase sau consum excesiv de alcool. In toate aceste situatii inima exercita un efort suplimentar daca nu are suficient oxigen si astfel apare durerea.

Nu orice durere toracica inseamna angina pectorala. Daca durerea dispare dupa schimbarea pozitiei, dupa respiratie profunda sau daca are o durata foarte redusa nu se poate vorbi despre o durere anginoasa.
Forme clinice.Exista mai multe forme clinice ale anginei, stabilite in functie de simptomatologie, de modalitatea de aparitie (la repaus sau efort) si de orarul aparitiei (angina nocturna). Maladia este prezenta preponderent la barbatii intre 40 si 50 de ani, iar frecventa ei creste cu varsta. Femeile sunt rar afectate pana la menopauza.Durerea anginoasa da senzatia de presiune, uneori de arsura sau strivire si iradiaza in membrele superioare, in umar si pe fata interna a bratului stang pana in ultimele 2 degete.

Diagnosticul de angina pectorala se stabileste de catre medic, deoarece pacientul trebuie supus unor investigatii (EKG, analize de sange, masurarea tensiunii arteriale etc.) pentru a se obtine o imagine completa a functiei cardiace.Factorii de risc ai aparitiei anginei pectorale sunt: sexul masculin, varsta peste 40 de ani, ereditatea (boli coronariene in familie), hipercolesterolemia, hipertensiunea arteriala, fumatul, diabetul zaharat si stresul.

Optati pentru un stil de viata sanatos
Aparitia acestei boli poate fi evitata prin alegerea unui stil de viata sanatos: renuntarea la fumat, scaderea in greutate in caz de obezitate, evitarea alimentelor bogate in grasimi, practicarea de exercitii fizice. Dieta trebuie sa fie alcatuita din alimente hipolipemiante, mesele sa fie luate la ore fixe, reduse cantitativ, iar ultima masa sa fie cu minim 2 ore inainte de culcare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.