Anghinarea

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Liceu

Frunzele de anghinare contin polifenoli (cinarina si alti produsi clorogenici), flavonoizi (cinarozida, scolimozida), in principiu amar (cinaropicrina), cinaratriol, compusi sterolici (taraxasterol, pseudotaraxasterol, stigmasterol si betastigma-sterol).Actiune si proprietati Preparatele din anghinare au actiune coleretica, colagoga antitoxica, hepatica, hipolemianta, diuretica, stimuleaza excreti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anghinarea

Frunzele de anghinare contin polifenoli (cinarina si alti produsi clorogenici), flavonoizi (cinarozida, scolimozida), in principiu amar (cinaropicrina), cinaratriol, compusi sterolici (taraxasterol, pseudotaraxasterol, stigmasterol si betastigma-sterol).Actiune si proprietati Preparatele din anghinare au actiune coleretica, colagoga antitoxica, hepatica, hipolemianta, diuretica, stimuleaza excretia colesterolului prin bila, scad nivelul de colesterol din sange si stimuleaza pofta de mancare.

Extractul de anghinare stimuleaza secretia de bila precum si regenerarea celulelor hepatice, ajutand la neutralizarea si eliminarea substantelor toxice de catre ficat si avand un efect asemanator cu cel al xilimarinei. Efectul coleretic al extractului de anghinare a fost confirmat prin studii clinice dublu-orb.
Infuziile din frunze de anghinare pot duce la ameliorarea durerilor din crizele hepatice, la diminuarea senzatiei de greata si la reducerea balonarii.

Administrarea de preparate de anghinare in diferite forme de icter duce la o crestere a eliminarii urinare cu disparitia sarurilor si pigmentilor biliari din urina, scaun si piele.
Desi actiunea hipocolesterolemianta este cunoscuta de mult timp si dovedita prin studii, totusi mecanismul de actiune nu este destul de bine clarificat.Cinarina, una dintre substantele careia i se atribuie efectul de scadere a colesterolului sanguin, spre deosebire de acidul nicotinic, folosit si el pentru limitarea nivelului de colesterol din sange, dar cu importante efecte adverse, nu da nastere la fenomene secundare nedorite.

Studiile experimentale recente arata ca extractul apos din frunzele de anghinare inhiba in mod indirect, dar eficient, biosinteza colesterolului la nivelul ficatului. Efectul este cu atat mai accentuat, cu cat doza administrata este mai mare si pare sa persiste circa 20 de ore, chiar si dupa indepartarea extractului.
In aceste studii, cel mai intens efect de inhibitie a sintezei colesterolului l-au avut luteolina, cinarozida si intr-o masura mai mica acidul clorogenic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.