Anestezia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Ca simptom, durerea are rol de sistem de alarma al organismului, care ii permite acestuia sa ia masuri adecvate pentru protectie si indepartarea stimulului algogen.Daca insa , durerea depaseste un anumit prag de intensitate , sau se cronicizeaza , ea reprezinta un important factor de solicitare neuro-endocrino-metabolica , cu mutiple efecte negative . De aceea , suprimarea durerii a reprezentat un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anestezia

Ca simptom, durerea are rol de sistem de alarma al organismului, care ii permite acestuia sa ia masuri adecvate pentru protectie si indepartarea stimulului algogen.Daca insa , durerea depaseste un anumit prag de intensitate , sau se cronicizeaza , ea reprezinta un important factor de solicitare neuro-endocrino-metabolica , cu mutiple efecte negative . De aceea , suprimarea durerii a reprezentat unul din cele mai vechi deziderate ale omenirii.

in conceptia moderna , anestezia reprezinta totalitatea tehnicilor care asigura insensibilitate la durerea chirurgicala , obstetricala, din timpul manevrelor diagnostice si terapeutice , precum si tratarea pacientilor afectati de durere .
- anestezia # fara (an) senzatii (estezia) ; din acest punct de vedere, nu toate tehnicile de asigurare a insensibilitatii la durere (analgezie) ar putea fi incluse in termenul de anestezie . Acest termen s-ar aplica tehnicilor de anestezie generala si mai putin celorlalte tehnici anestezice .
Se considera actual ca orice tehnica anestezica trebuie sa asigure 4 deziderate principale :

Consultul preanestezic are o valoare indiscutabila, putand uneori inlocui medicatia . Anxietatea este mai bine indepartata de vizita anestezistului decat de barbiturice. in cadrul consultului preanestezic, anestezistul informeaza pacientul asupra anesteziei (accentuand siguranta tehnicii anestezice alese, va mentiona si posibilitatea aparitiei complicatiilor), ofera suport emotional, tinde sa castige increderea pacientului.

Majoritatea pacientilor sunt anxiosi inainte de operatie. Dar pregatirea preanestezica nu poate inlatura total anxietatea, nici nu poate oferi analgezie, amnezie sau sedare . Din acest motiv se recurge la medicatia preanestezica .Terminarea actiunii anestezicelor inhalatorii se face in principal prin eliminarea lor din organism; N2O nu este metabolizat, iar dintre anestezicele volatile, halotanul si sevofluranul sunt metabolizate in proportie ceva mai mare, restul fiind metabolizate in cantitati nesemnificative.

Profunzimea anesteziei este determinata de concentratia de anestezic in SNC. Rata cu care o concentratie eficienta este atinsa in SNC (rata inductiei anestezice) depinde de preluarea anestezicului din alveole si de distributia lui in organism. Concentratia unui gaz intr-un amestec de gaze este proportionala cu Pp a acestuia. ~n cursul inductiei anestezice apar o serie de gradinte de concentratie intre aerul inspirat - aerul alveolar - s=nge - creier , care determina trecerea anestezicului din alveole catre SNC, p=na c=nd Pp la acest nivel devine egala cu cea din aerul alveolar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.