Anchetator - anchetat

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.89

nivel: Facultate

Scopul este ca marturia minorului sa fie credibila si sa se demonstreze daca manifestarile parintilor au dus la modificarea comportamentului copilului. Este important de stiut daca minorul a mai dat marturii (unde, cand - ziua; noaptea). Aflarea adevarului este fascinanta dar pretul platit pentru aceasta este foarte mare. Psihologul are autoritatea de a recompensa si a pedepsi (in ochii copilului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anchetator - anchetat

Scopul este ca marturia minorului sa fie credibila si sa se demonstreze daca manifestarile parintilor au dus la modificarea comportamentului copilului. Este important de stiut daca minorul a mai dat marturii (unde, cand - ziua; noaptea). Aflarea adevarului este fascinanta dar pretul platit pentru aceasta este foarte mare. Psihologul are autoritatea de a recompensa si a pedepsi (in ochii copilului abuzat). Apar probleme etice. Psihologul este pus in situatia de a alege intre binele cazului sau binele omului.

Femeile sunt mai interesate sa apere cauza individului iar barbatii sunt cei care simt atrctie fata de mecanismele legilor. In puscarie se intra in doua feluri: ca expert sau ca moralist. Este o lume care fascineaza si scarbeste in acelasi timp. "Hotii fac pe fata ceea ce toti fac pe ascuns". Este un fel de Jurrasic Park a timpurilor moderne, o lume in implozie. Au aspectul unor oameni "morti". Conditia infraumana se invata.

Din punct de vedere psihologic lucrurile pot fi prevazute si anticipate doar intr-o situatie de echilibru. In dezechilibru -marile legi ale psihologiei nu se mai aplica. Munca personalului este crunta.
Exista trei mari efecte ale penitenciarului asupra detinutilor:
Penitenciarul este un loc de perspectiva sociala care invita la meditatie despre legislatie, calitatea vietii si conditia umana. Trebuie sa abandonam iluzia ca poate exista o tara fara criminalitate.

Noul model social trebuie sa includa criminalitatea cu tot ce decurge din ea. "A venit timpul sa secam mlastinile, nu sa ucidem crocodilii".
Cand recoltezi date in puscarie, demersul este diferit de cel obisnuit. Detinutii sunt suspiciosi, trag de timp. Cu cat incerci sa scormonesti mai mult, ii tulburi si primesti informatii false. Daca perspectiva este gresita nu poti face nimic. Nu trebuie accentuat modelul psihopatologic. Psihologia sociala normala este mult mai adecvata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.