Anamneza

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ganglionii limfatici ( sternocleidomastoidieni, supraclaviculari, infraclaviculari, axilari) palpator nu se determina, sint nedurerosi. Muschii sint bine dezvoltati, tonusul este normal, puterea muschilor normala, senzatii dureroase lipsesc. Tesutul osos - oasele sint proportionale, fara deformatii, percutor puncte dureroase nu se determina. In articulatii mobilitatea deplina, fara dureri; defor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anamneza

Ganglionii limfatici ( sternocleidomastoidieni, supraclaviculari, infraclaviculari, axilari) palpator nu se determina, sint nedurerosi. Muschii sint bine dezvoltati, tonusul este normal, puterea muschilor normala, senzatii dureroase lipsesc. Tesutul osos - oasele sint proportionale, fara deformatii, percutor puncte dureroase nu se determina. In articulatii mobilitatea deplina, fara dureri; deformatii, crepitatii nu se determina.

2.Sistemul respirator
Plingerile
Bolnavul nu prezinta plingeri. Lipsesc secretiile nazale, dureri in regiunea bazei nasului si a sinusurilor paranazale. Bolnavul nu prezinta tuse, nu are dureri toracice sau dispnee.
Inspectia Aripile nasului nu participa in actul de respiratie, respiratia nazala este putin ingreunata. Vocea este neshimbata. Toracele de conformatie normala, fara deformatii globale, scapulae alatae nu sint prezente. Retractii parietale nu se determina. Fosele supra- si infra- claviculare uniforme pe ambele hemitorace, retractia sau proeminenta lor nu se determina.

Ambele hemitorace participa simetric si uniform la actul respirator. Tipul respiratiei este mixt. Miscarile respiratorii sint ritmice, frecventa miscarilor respiratori ieste 20/min.
La inspectia vaselor gitului nu se determina pulsatie patologica a arterelor carotide, turgescenta venelor jugulare sau puls venos pozitiv.
La inspectia regiunii precordiale nu se determina bombare sau retractie. Socul apexian si pulsatie in epigastru nu se determina.
Palpatia cordulu La palpatie socul apexian situat in spatiul intercostal sting 5, cu 1,5 cm medial de linia medioclaviculara. Suprafata socului apexian aproximativ 2 cmAC, inaltimea, puterea si rezistenta in norma. Socul cardiac nu se determina. Freamat sistolic si diastolic la palpatie nu se determina.

Percutia
Determinarea matitatii relative a cordului: limita dreapta se afla in spatiul intercostal 4 din dreapta cu 1 cm lateral de marginea sternului; limita stinga se afla in spatiul intercostal 5 sting cu 1,5 cm medial de linia medioclaviculara; limita superioara se afla pe linia parasternala stinga, la nivelul coastei 3. Dimensiunile pediculului vascular in spatiul intercostal 2 constituie 5 cm. Dimensiunea transversala a cordului constituie 12 cm. Configuratia cordului este normala.
Auscultatia
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.