Anamneza

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.97

nivel: Facultate

In psihiatrie, ca si, in general, in medicina, diagnosticul correct se sprijina pe anamneza si pe examenul clinic complet. In psihiatrie, insa, spre deosebire de restul medicinei, interviul este folosit nu numai pentru cunoasterea istoricului, ci si ca o cale de evidentiere a semnelor clinice. Inainte de inceperea interviului, anumite cerinte preliminare trebuie satisfacute. Prima intalnire cu pac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Anamneza

In psihiatrie, ca si, in general, in medicina, diagnosticul correct se sprijina pe anamneza si pe examenul clinic complet. In psihiatrie, insa, spre deosebire de restul medicinei, interviul este folosit nu numai pentru cunoasterea istoricului, ci si ca o cale de evidentiere a semnelor clinice. Inainte de inceperea interviului, anumite cerinte preliminare trebuie satisfacute. Prima intalnire cu pacientul este importanta. Medicul isi va intampina pacientul cu bunavointa, pronuntandu-i numele si se va prezenta.

Daca pacientul este insotit de un altul, este bine ca medical sa-l primeasca la fel si pe cel de-al doilea si sa-i explice cat timp are de asteptat pana i se ia interviul.
In ceea ce priveste anamneza familiala, personalitatea si atitudinile parintilor sunt importante, pentru ca familia este mediul in care pacientul a crescut. La fel de importanta este si separarea de parinti, oricare ar fi motivul pentru care acest lucru s-a intamplat.
Citeva elemente explicative privind anamneza
in psihanaliza si eficienta sa terapeutica.

Anamneza este un loc comun atat pentru practica "terapiei" religioase crestine, cat si pentru practica medicinei propriu-zise. Exista opinii care sustin ca rolul anamnezei nu este numai acela de a retezi la viata amintiri adormite sub pavaza anilor, ci si de a resuscita energii si forte mantuitoare. In fond, psihanaliza se intemeiaza tocmai pe credinta, confirmata de fapte, a puterii vindecatoare a cuvantului rostit, sau mai precis a depanarii amintirilor.
In psihanaliza, ca si in medicina generala, relatarea evenimentelor care au dus la aparitia simptomelor nevrotice este extrem de importanta.

Pacientul este invitat sa isi reaminteasca fapte, intimplari, alte evenimente, de orice natura ar fi ele, care au intovarasit aparitia simptomelor. Desigur ca pacientul nu stie care este sensul evenimentelor traite de el, sensul lor psihologic, dinamic, care explica adeseori, in chipul cel mai lamurit cu putinta, semnificatia simptomelor patologice de care sufera in prezent. Pentru ca, este necesar sa stim, psihanaliza considera, si pe drept cuvant, ca simptomele noastre nevrotice au sens si semnificatie. De cele mai multe ori simptomele sunt formatiuni substitutive, mai precis spus structuri psihoide care studiaza laolalta tendinte psihice incompatibile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.