Analize fizico-chimice si mecanice

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Art.19. Este interzis sa se lucreze in instalatii improvizate sau insuficient calculate in ceea ce priveste rezistenta si securitatea pe care trebuie sa le ofere fazele de lucru pentru care sunt indicate.
Art.20. Este interzisa utilizarea recipientelor sub presiune, a preselor, masinilor de ridicat, etc., fara avizele necesare sau dupa termenul scadent de verificare.Art.21. Masinile sau apa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Analize fizico-chimice si mecanice

Art.19. Este interzis sa se lucreze in instalatii improvizate sau insuficient calculate in ceea ce priveste rezistenta si securitatea pe care trebuie sa le ofere fazele de lucru pentru care sunt indicate.
Art.20. Este interzisa utilizarea recipientelor sub presiune, a preselor, masinilor de ridicat, etc., fara avizele necesare sau dupa termenul scadent de verificare.Art.21. Masinile sau aparatele care au mecanisme sau piese in miscare de rotatie, translatie sau oscilatie si care pot provoca accidente, nu pot fi puse in functiune fara a avea montate aparatorile de protectie corespunzatoare.

Art.22. (1) Orice interventie la masini si utilaje se face nummai dupa decuplarea alimentarii cu energie si blocarea pornirii accidentale.
(2) atunci cand blocarea mecanica nu este posibila, se va pune paza la dispozitivul de pornire.Art.23. Se vor verifica periodic si ori de cate ori este cazul -prin masuratori- starea izolatiilor, cablurilor si racordurilor electrice, precum si prizele de legare la pamant sau la nul a masinilor, instalatiilor si aparatelor actionate electric sau care pot fi puse accidental sub tensiune.

Art.24. In cazul intreruperii accidentale a iluminatului artificial, masinile de incercari si aparatele electrice care pot provoca accidente din aceasta acuza vor fi scoase imediat de sub tensiunea electrica.
Art.25. Inainte de inceperea lucrului se vor verifica aparatele de masura si control, precum si etanseitatea instalatiilor ca si a recipientelor sub presiune.Art.26. Dupa terminarea lucrului, aparatele electrice se vor deconecta.
Art.27. Locurile de munca unde exista pericol de intoxicare se vor dota cu masti de protectie in numar suficient, care vor fi intretinute permanent in buna stare.

Personalul va fi instruit asupra obligativitatii si modului de folosire a mastilor de protectie.Art.28. In incaperile cu pericol de incendiu sunt interzise: fumatul, intrarea cu foc deschis, cu piese sau materiale incandescente, producerea de scantei, lovirea a doua scule feroase si folosirea de echipament de lucru din materiale sintetice. Pentru prevenirea nerespectarii acestei interdictii, pe usile de acces ale unor astfel de incaperi se vor monta indicatoare de securitate (placute de avertizare).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.